Čo spojilo kapelu Peter Bič Project, Kaliho a Petra Panna: Zasiahol ich rovnaký osudu?!

„Hudba spája ľudí,“ a nie je to len prázdna fráza. Skupina Peter Bič Project, Kali a ďalší spojili svoje sily, aby dodali odvahu tým, ktorí musia každý deň bojovať s neľahkým osudom. To, čo začalo ako pomoc dvom bratom má dnes osloviť celú spoločnosť.

Netradičná hudobná kombinácia skupiny Peter Bič Project, rapera Kaliho, producenta Petra Panna, a Viktora Špaka (skupina Cirkus) vznikla koncom minulého roka, keď sa ich hudba prvýkrát spojila pre jeden cieľ. Cieľ pomôcť dvom bratom trpiacim Wilsonovou chorobou, ktorých energia a chuť žiť dokázala nakopnúť aj samotných muzikantov. WANNA LIVE je pieseň, ktorá má silu dodať odvahu postaviť sa a ďalej bojovať.

WL1

O Wilsonovej chorobe, ktorá spôsobuje zriedkavú dedičnú poruchu transportu medi sa na verejnosti príliš nehovorí, no jej následky sú fatálne. Príbeh bratov Damiána a Martina oslovil aj lídra skupiny Petra Biča. Tento moment ho nakopol k myšlienke, že len pri benefičnom koncerte ostať nemôže. „Keďže sme muzikanti, zvolili sme spôsob, aký nám je najbližší, teda nahrali sme pieseň. Kto chce pomôcť, nemal by kecať, ale konať. Ľudia o tejto chorobe takmer nič nevedia, preto by sme radi poukázali na príznaky a následky, aké ju sprevádzajú,“ pripomenul Peter Bič.

Raper Kali sa do projektu zapojil, lebo ako zdôraznil, pokiaľ má možnosť pomôcť, nezaváha. Sám priznal, že všetko, čo robí, sa za každých okolností snaží dotiahnuť do finále. O to viac držal Damiánovi a Martinovi palce, aby svoj boj zvládli do úspešného konca. „Nech ľudia bojujú s hocičím, nemali by sa nikdy vzdávať. Práve naopak, mali by bojovať a veriť, že raz prídu krajšie dni. Okrem osudu, ktorý má každý z nás napísaný, hrá v našich životoch dôležitú úlohu psychika. Ak človek vie, že v tom nie je sám a môže sa spoľahnúť na pomoc z druhej strany, zvláda sa každá starosť ľahšie,“ vysvetľoval Kali.

Príbeh Damiána a Martina je silný! Dvaja bratia sa v krátkom čase po sebe dozvedeli o tom, že trpia chorobou, ktorá je nevyliečiteľná. Keďže im ju diagnostikovali neskoro, neostávala bratom veľká nádej na život. Novú iskru však zapálila alternatíva s transplantáciou kmeňových buniek. Liečby si však vyžadovala nielen veľa peňazí, ale aj cestu do ďalekej Číny. Vďaka sestre Mirke, priateľom a sponzorom sa sen predsa len stal skutočnosťou. Dnes sa už Damián s Martinom môžu tešiť z faktu, že sa ich život vráti do normálu. „Keď boli v chlapci v Číne, sledoval som každý deň, ako sa im darí. Viem koľko úsilia to ich najbližších stálo! Energia, ktorú do toho vložili, bola obrovská, preto pred nimi dávam klobúk dole,“ zdôraznil Peter Bič.

Hudobníci zložili pieseň Wanna live pre každého, kto sa nevzdáva, aj keď mu okolnosti nie sú práve naklonené.

Na facebookovej stránke „Chceme pomôcť Damiánovi a Martinovi“ vyjadrilo obidvom bratom podporu stovky ľudí, priateľov a známych osobností.

Zdroj: GRAND STUDIO, s.r.o.