Čo môže spôsobiť jeden škandál?

Čo zaujíma bulvárne médiá najviac? Škandály. K sapozriete na spravodajsko-spoločenský obsah takých médií, neuvidíte príbehy plné lásky, vzájomnej podpory, spokojného života a rešpektu, naopak, z väčšiny článkovkričí senzácia v podobe podvodov, rozvodov, škandalózneho správania. Niet sa preto čomu čudovať, že niektoré z celebrít začali svoju „kariéru“ práve niečím veľmi neobvyklým.

Keď sa pozrieme do histórie známych osobností, či už ide o herečky a hercov, speváčky a spevákov, modelky či módnychnávrhárov, v mnohých prípadoch nájdeme nejednu ukážku veľmi kontroverzného správania. Niektorým to v rámci verejnej mienky krátkodobo uškodilo, iným samozrejmepomohlo. Veď mnoho premiér predznamenali škandály, ktoréna ne ale upútali pozornosť a išlo len o výmysly. Poriadny škandál môže v niektorých prípadoch aj otvoriť dvere do sveta celebrít. Šialené? Áno, ale veľa dnes celosvetovo známych osobností založilo svoju kariéru na škandále. Asi najznámejšou takou osobou je Kim Kardashian. O popularitetémy svedčí aj to, že sa mu venujú viaceré filmy alebo televízne seriály. Jedným takým je aj seriál Preslávil maškandál z dielne televíznej stanice CBS Reality, ktorá bude jeho série vysielať práve v októbri. Kto ďalší založil svoj „úspech“ na škandále?

Mladá mamička Farrah Abraham

Farrah Abraham sa na televízne obrazovky dostala prostredníctvom televíznej show stanice MTV s názvom Tehotná v 16-tich, ktorá zachytávala násťročné mamičky v dobe tehotenstva a v prvých mesiacoch materstva. Farrahbola jednou zo štyroch protagonistiek prvej série a v ďalších sa tiež občas objavila. Z mamičky dcéry Sofie sa stala ctižiadostivá modelka, speváčka a dokonca aj spisovateľka, keď vydala autobiografiu, ktorá sa dostala aj na zoznam bestsellerov The New York Times. Skutočnou celebritou, o ktorú sa bijú paparazzi, sa stala ale až vo chvíli, keď svetlo sveta uzrel film pre dospelých, ktorého bola súčasťou. Najskôrtvrdila, že je to podvrh a žiaden taký film neexistuje, potom sa nechala počuť, že je to domáce video. Nakoniec vyšlo najavo, že to bola sama Farrah, ktorá video predala spoločnosti produkujúcej podobné filmy, a to za nemalú čiastku. Škandál bol na svete a Farrah začala plniť stránky bulváru. A to až dodnes.

Paris, dedička impéria

Jednu z budúcich dedičiek hotelového impéria Hilton asi netreba dlho predstavovať. Paris sa už v detstve snažila preraziť ako modelka, avšak to sa jej podarilo až po roku2000, kedy sa dostala pod patronát významnýchmodelingových agentúr. Bola súčasťou mnohých reklamných kampaní a známa začala byť aj divokými večierkami, ktoré usporadúvala. Skutočné šialenstvo sa ale strhlo v roku 2003, kedy sa objavilo staršie súkromné erotické video s jej priateľom Rickom Salomonom. Okrem videa samotného verejnosť zaujalo, že táto nahrávka sa dostala na svetlo svetalen týždeň pred spustením prvej série jej reality show. Náhoda? Paris vehementne popierala akúkoľvek súvislosťa svojho, v tú dobu už bývalého, priateľa dokonca zažalovala. Vyrovnali sa nakoniec mimosúdne, avšak videonahrávka bola neskôr vydaná na DVD. Paris sa k nahrávke vracia aj v novom dokumente The Real Story of Paris Hilton, ktorú uverejnila na Youtube. V dokumente, ktorý za jeden týždeň nazbieral 10 miliónov zhliadnutí, povedala, že k natočeniu erotického videa bola donútená. Ako to bolo skutočne sa ani nikdy nedozvieme, pravdou ale je, že od tohto škandálu sa stala Paris svetovou celebritou, herečkou, speváčkou aj autorkou kníh, módnych kolekcií a úspešných radov parfumov.

Preslávil ma škandál

Seriál „Preslávil ma škandál“ predstavuje celebrity, ktoré sapreslávili vďaka svojim škandálom, ktorými sa plnili prvéstránky bulvárnych novín. Škandálom, ktoré vyvolalimediálne šialenstvo a ktoré boli dlho zdrojovým materiálom pre televíziu, knihy aj film. S využitím archívnych materiálova prenikavých náhľadov odhaľuje každá hodinová epizóda lascívne činy osobností, vďaka ktorým sa tieto osoby dostalido centra pozornosti. Seriál Preslávil ma škandál vysiela od 21:50 televízna stanica CBS Reality každú sobotu a nedeľuod 18. októbra.

Zdroj: TS