Clubber In The House Live: Peter Kocian!

Hudobný štyl, ktorý sa na celom svete hráva prevažne v coctailových baroch a kluboch, na V.I.P večierkoch a súkromných party, nesie štýlový zvuky hudobných nástrojov, funky rytmov a krásnych vokálov s originálnym zvukom, ktorý je veľmi ťažko počuť v bežných kluboch a už vôbec nie na Slovensku.

Peter Kocian

Nová Baňa okrem toho, že sa v nej nachádza Club Cagram, je aj rodiskom mladých a talentovaných hudobníkov. Spojenie DJ s hudobníkmi ako je Peter Kocian, hrajúci na Bass Gitaru a Jakub Čulík, hrajúcim na Funky Gitaru sľubuje jedinečný zážitok, ktorý si odnesiete vo svojich spomienkach…

Dnes si teda viac predstavíme Petra Kociana.

Peter Kocian

K živej hudbe sa dostáva už ako 15 ročný, keď sa prvý krát odhodlal brnknúť na struny. Jeho prvý nástroj bola teda gitara. Rýchlo sa však z toho stala vášeň na celý život. Začínal s tvrdším štýlom hudby ako je rock a metal, ku ktorým v tom období inklinoval. V roku 2005 spolu s kamarátmi zakladajú prvú kapelu. V tej dobe hrali prevažne staré rockové hity, ktoré sa snažili dopåňať vlastnými skladbami. Postupom času sa kapela rozpadá a následne bol pozvaný ako gitarista do metalovej kapely DOOMAS. Išlo o výraznú zmenu štýlu, ale ako dobrá partia kamarátov tvorili a koncertovali približne 3 roky.

Peter:

Boli to roky plné zábavy, koncertovania a samozrejme zážitkov a skúseností. Po týchto rokoch som kapelu opustil. Časom sa vyvíjal aj môj pohľad na hudbu a cítil som potrebu posunúť sa iným smerom.

Začiatkom roku 2010 nefungoval v žiadnej stálej kapele. Obrat nastal, keď ho v apríli 2010 oslovil Lukáš Holzer s ponukou hrať v ich úspešne sa rozbiehajúcej kapele Crabslide. Zvláštne však bolo, že mal hrať na bassgitare s ktorou v tom čase nemal veľa skúseností.

Súhlasil a začal trénovať. Rýchlo si tento nástroj osvojil.

Peter Kocian

Peter:

Myslím, že práve tento moment napomohol k tomu, že som začal hudbu vnímať trošku inak. V neposlednej miere k tomu prispeli aj moji spoluhráči z kapely Crabslide, ktorým za to veľmi ďakujem a som hrdý, že môžem spolupracovať s tak skvelými hudobníkmi.

Počas hrania s Crabslide nadobudol množstvo skúseností a dostal sa k množstvu iných hudobných štýlov, spoznal množstvo ľudí a jeho hudobné obzory sa výrazne rozšírili.

Zaži jedinečný zvuk House Music takú, akú by sme máli chápať vo svojej podstate. Čistý zvuk naplnený premysleným Groovom, obohatený nielen o príjemné vokály, ale aj Jazz či Deep zvuky a to kvalitou poctivých čiernych vinylov.

22.10.2011 Clubber In The House LIVE
DJ Set ThomasDeXter
Bass Gitara Peter Kocian
Funky Gitara Jakub Čulík
Vstup: 2 eurá
Začiatok: 21:00

Clubber in The House

Zdroj: CIH
Publikoval: Redakcia GREGI.NET