Členovia skupiny Hex majú skvelú kondíciu, odbehli 11 kilometrov!

Skupina Hex sa vždy na jar prebúdza k životu a začína po zimnej prestávke koncertovať. Súčasťou jarnej aktivity bol aj beh Devín –  Bratislava, ktorý zabehli spevák aj gitarista bratislavskej kapely! Štyridsiatnici zvládli  vyše 11 kilometrov za hodinu!

Bratislavská skupina Hex je na scéne vyše 20 rokov a je stále v dobrej kondícii! Nielen hudobnej, ale aj športovej! Spevák Peter „Ďuďo“ Dudák a gitarista Martin „Fefe“ Žúži sú tak dobrí bežci, že si trúfli na beh Devín – Bratislava. Vyše 11- kilometrovú trasu zvládli za hodinu!

„K behaniu som sa dostal cez posilňovňu, kde treba popri cvičení aj trochu behať. Behám 8 rokov tak 4 až 5 krát do týždňa. Túto zimu som behal aj vonku, sneh nesneh, je to paráda! Občas behám aj s dcérou, len jej nestíham, má vyššie tempo…“ S úsmevom vysvetľuje spevák Peter „Ďuďo“ Dudák.

Hexácki bežci zvládli beh Devín Bratislava už po druhý raz. Oproti roku 2011 sa obaja výrazne zlepšili. Bude to asi tým, že už tri roky pravidelne behávajú.

„Chodím behávať hneď ráno, keď odveziem syna Sebastiána do školy. Beh je nenáročný. Keď je teplo, stačí si obuť tenisky, natiahnuť si trenky a dres a behať môžete prakticky kdekoľvek. Ja mám rád Železnú studienku.“ Prezrádza gitarista Martin „Fefe“ Žúži.

Hexáci sú aj vášniví horskí cyklisti. Bubeník Tibor „Tÿbÿke“ Szabados a gitarista Martin „Fefe“ Žúži si dokonca založili cyklistický klub  „Cyklon“, s ktorým podnikali víkendové výjazdy.

„S Tiborom máme prejazdené celé okolité Karpaty. Cyklistika je však časovo ďaleko náročnejšia. Tento rok by sme chceli činnosť klubu obnoviť. Členom je aj basgitarista z Polemiku Mireček alebo bubeník zo skupiny Le Payaco Juraj Vitéz. Vymenúva cyklistov gitarista Martin „Fefe“ Žúži.

Ani ostatní členovia kapely Hex sa športu nevyhýbajú. Basgitarista Yxo Dohňanský trénuje thajský box a s gitaristom Fefem hravajú hokej.

„Športujeme najmä cez týždeň. Víkendy precestujeme krížom krážom po Slovensku. Všetci v skupine máme totiž najradšej hranie koncertov s Hexom, čo je svojim spôsobom tiež šport!“ Vtipne komentuje spevák Peter „Ďuďo“ Dudák.

Skupina Hex chystá čoskoro pre fanúšikov prekvapenie v podobe exkluzívneho výberového albumu! Tešiť sa môžme na 15 historických skladieb plus dve novinky. K výberovke pripoja bonusové CD s coververziami svojich hitov, ktoré naspievajú skupiny Para, Puding Pani Elvisovej, Le Payaco alebo Polemic.

Zdroj: Propaganda House s.r.o.