CityFest hlási ďalšie mená: Tempa (UK), Polemic aj Aless.

Mestský festival už v predchádzajúcich ročníkoch ukázal svoju medzinárodnú úroveň. Po obľúbených českých interpretoch tentoraz organizátori pozvali do Piešťan vychádzajúcu hviezdu britskej hip-hopovej scény. Na Námestí slobody sa predstaví raper Tempa.

Dramaturgicky ide o šikovné spojenie jednej z najväčších hviezd slovenského rapu a hip-hop/trap interpreta z britských ostrovov. Zažiť na jednom podujatí osvedčeného Ega a rapera Tempu, ktorému kritici predpovedajú úspešnú kariéru, bude nepochybne neopakovateľným zážitkom.

Tempa prichádza z Briminghamu a práve jeho pôvod v najľudnatejšom priemyselnom mesta Veľkej Británie najviac charakterizuje jeho tvorbu. Kritici hovoria o novej vlne z  Briminghamu, ktorej je Tempa súčasťou, a o ktorej budú fanúšikovia tohto hudobného žánru ešte veľa počuť.

Na CityFeste ich nepochybne poteší aj Aless, ktorú vďaka svojmu projektu Podzemgang v roku 2015 objavil práve piešťanský raper Ego. To naštartovalo jej úspešnú kariéru plnú úspešných spoluprác s najväčšími menami domácej scény. Aless má na konte tri albumy, ten najčerstvejší dostal názov Druhá šanca. Z časti ide o otvorenú spoveď mladej speváčky, ktorej kariéra nie je vždy spojená iba s príjemnými skúsenosťami.

Slovenska ska legenda Polemic je zárukou skvelého zážitku na každom festivale. Piešťanské Námestie slobody už dokázala viackrát celé rozoskákať a inak to nebude ani počas 6. ročníka CityFestu. Polemic je na scéne už vyše 20 rokov a jeho členom rozhodne nedochádza dych. V ostatnej skladbe z marca tohto roka skúsení hudobníci reflektujú aktuálne spoločenské dianie. Song dostal príznačný názov Na každého príde.

Svoje rock’n’rollové a bluesové korene v žiadnom prípadne nepopiera trojica Walter Schnitzelsson, ktorá začiatkom roka predstavila svoj druhý album názvom Sugar Kids Won’t Stop Screaming. Obľúbenci najvyšších letných festivalov svojimi nákazlivými melódiami potešia aj návštevníkov piešťanského CitFestu.

Pridajú sa tak k už skôr zverejnených interpretov, ktorý počas posledného májového víkendu na CityFeste tiež zahrajú. Sú nimi Horkýže Slíže, Zoči Voči a samozrejme piešťanské hviezdy známe na celom Slovensku – raper Ego a Slniečko.

Vstupenky na festival, ktorý sa uskutoční 24. až 26. mája, sú v predpredaji cez Ticketporal aj v Espresse pod Lipou (Námestie slobody), stánku Tipos (Prior), pohostinstve Úspora (sídlisko Juh) a v Lemon Bare (Vajanského 1) za zvýhodnenú sumu 15 eur na celý víkend. Limitovaný počet vstupeniek bude aj na mieste za cenu 9eur / 1 deň.

WEB: www.cityfestpiestany.sk
FACEBOOK:  https://www.facebook.com/cityfest.sk/
FB UDALOSŤ: https://www.facebook.com/events/223074248286486/

Zdroj: TS