„Cítíš to zvýšený napětí, i když to mezi námi dávno nejiskří?“, ptá se Dan Vertígo v novém klipu Polarity.

Dysfunkční vztah, jeho blížící se zánik, nejistota a prázdno jsou tématy nového singlu mezižánrového písničkáře Dana Vertíga. Temnější, ale energická kytarovka s tanečním nádechem je po summer oddechovce Víkend druhou nahrávkou natočenou s celou kapelou, kterou tvoří Matouš Hamerník na bicí, Ondřej Vašata na klávesy a Jan Palán na basu.

Písnička Polarity je pro mě poctivě prožitá záležitost z doby, kdy mi končil důležitej vztah. Pohrávám si v ní se slovíčky a přirovnávám lásku k baterii, která má jen omezenou kapacitu. Plusy a mínusy, protiklady a rozdílná očekávání…prošli jsme si tím asi někdy všichni.“, říká k singlu hudebník usazený v Praze.

Klipu se ujal vizuální umělec Solomon Weil, který obstaral režii, kameru i jeho celkové pojetí. Jednou z natáčecích lokací se stala i legendární Dejvická nádražka a pozorní diváci si mají možnost všimnout například ramene Dana Kučavy nebo nebo dlaně pražského barda Filipa Veselého. Za zvukem nahrávky stojí Adam Pakosta.

Aktuálně pracuju na spoustě nové muziky, kterou budu průběžně pouštět ven ve formě singlů. Třetí desku zatím neplánuju, chci aby si jednotlivé písničky užily svoji chvilku pozornosti.„, uzavírá Dan Vertígo.

Další informace o tvorbě Dana Vertíga a místech, kde jej můžete vidět a slyšet sólově či s kapelou, najdete na www.danvertigo.cz

Zdroj: TS