Čítaj knihy s Rádiom_FM: Zapoj sa do súťaže a vyhraj knihy alebo pobyt v Rajeckých Tepliciach.

„Čítaj knihy_FM,“ tak znie nový claim kampane Rádia_FM, ktoré v spolupráci s 10 slovenskými vydavateľstvami vyhlásilo poslucháčsku anketu  Kniha roka 2016. Spoločne nominovali 37 kníh, za ktoré môžu ľudia zahlasovať od 2. do 22. októbra na webe kniha.radiofm.sk.

Kniha s najvyšším počtom pridelených bodov získa titul Kniha roka 2016 a všetci prihlásení hlasujúci budú zaradení do žrebovania o balík všetkých 37 nominovaných kníh a o víkendový pobyt pre 2 osoby v bahne v Rajeckých Tepliciach. Slávnostné vyhodnotenie ankety Čítaj knihy_FM: Kniha roka 2016 sa bude konať v priestoroch Gorila.sk Urban Space v utorok 24. októbra 2017.

Do súťaže sa zapojili vydavateľstvá Ikar, Absynt, Slovart, Dixit, Brak, Inaque, Tatran, Verbarium, Artforum a Premedia. Nominovali domácu aj prekladovú tvorbu, detské knižky aj detektívne príbehy, mysteriózne trilery, ale aj mrazivú dokumentárnu prózu. Popri knihe o detskom hrdinovi Harrym Potterovi je v zozname kníh napríklad aj kniha o nórskom masovom vrahovi Andersovi Breivikovi. Výber kníh je rozmanitý a každý čitateľ si nájde svoj vlastný tip na Knihu roka 2016. Pomôckou sú videá, v ktorých čítajú zo spomínaných nominovaných kníh moderátori a tím ľudí z Rádia_FM.  Videá postupne pribúdajú na sociálnej sieti Rádia_FM, pozrieť si ich môžete aj na webe kniha.radiofm.sk.

O výsledkoch hlasovania, výhercovi balíka kníh a výhercovi víkendového pobytu sa dozviete z vysielania Rádia_FM. Slávnostné vyhlásenie výsledkov ankety sa odohrá v utorok 24. októbra v priestoroch Gorila.sk Urban Space. Fanúšikovia Rádia_FM a literatúry sa môžu počas slávnostného večera tešiť na koncert Archívneho chlapca, ktorý predstaví svoj nový album Tranzit. 

Video ukážka: Marián „Mizzi“ Mitaš číta z knihy Skôr než som prišla na svet od  Petrusa Dahlina a Marie Nilsson Thore – https://www.youtube.com/watch?v=O79SAF8F-4c

Sledujte nás aj na: https://www.facebook.com/radiofm/

Zdroj: Radio_FM