Citadela: Dubfire – Je to koncert s iným zvukom ako bežne poznáte!

Grammy oceněný umělec, inovativní revolucionář a světová ikona minimal-techna, který za producentským a djským pultem stojí více než 25 let – DUBFIRE, nám poskytnul před jeho vystoupením na Citadela rozhovor!

Ahoj Ali, doufám, že se máš fajn. Na úvod našeho rozhovoru – prozraď nám, na čem momentálně pracuješ, co je u Tebe nového?
Ahoj, mám se skvěle, díky! Jasně, mám spoustu novinek – třeba remix Hot Since 82 & Habischman’s “Leave Me”, na který jsem fakt moc hrdý a můžu prozradit, že v tomto případě se jedná o menší odchylku od mého běžného soundu. Taky jsem udělal remix tracku Josepha Capriatiho “Fratello”, což vyjde v říjnu na labelu Drumcode. Na straně mé vlastní produkce je konečně hotový můj společný počin s Oliverem Huntemannem – “Humano”, společný single vydávám taky s Miss Kittin – jmenuje se “Ride”. A v neposlední řadě – nové album chceme vydat taky s projektem Deep Dish – materiálů už máme spoustu, řešíme jen maličkosti ohledně vydání.

Léto je za námi… Jak jsi ho strávil Ty? Na jakých zajímavých akcích jsi hrál?
Léto bylo úžasné, plné zajímavých a skvělých zážitků, bylo i vyčerpávající… Ibiza – samozřejmě – místo, na které se každé léto tolik těším. Hrál jsem tu na výjimečných parties – Circoloco @ DC10, Cocoon @ Amnesia, ENTER. @ Space). Taky jsem hrál společně se Solomunem na jeho noci v klubu Pacha, což bylo naprosto dokonalé! Určitě bych také zmínil Click 2 Click b2b, kde jsem hrál s Richiem Hawtinem! Skvělá událost

Září budeš hrát v Brně na party Citadela, kde se představíš ve svém live projektu Hybrid. Máš nějakou představu o české taneční scéně?
Abych byl upřímný, tak nemám. V České republice jsem moc často nebyl, takže ani nevím, co očekávat. Ale jsem rád, že jste mě pozvali a dali mi příležitost se Vám ukázat v jedinečném konceptu mého live projektu.

Jak bys nám svůj live projekt “Hybrid” popsal?
Hybrid – je jméno mé debutové live show, na jejímž konceptu jsem pracoval téměř dva roky. Samozřejmě mi v tomto směru asistoval velmi nadaný a talentový tým, který celou koncepci pomohl zrealizovat. Jedná se o unikátní, audio-vizuální zážitek, který je založený na mém osobitém soundu, propojený s 2D a 3D vizualizacemi. Na výslednou show jsem hrdý – a show nyní prezentuji v rámci svého světového turné.

Spousta lidí Tě zná jako DJe – je sound projektu Hybrid nějak odlišný od tvého běžného DJ setu?
Jasně, je to trochu jiný zvuk… Pochází komplet z mé vlastní produkce. Je založený na mých nejznámějších, osobně oblíbených a originálních remixech a singlech, které jsem vydal od začátku mé sólové kariéry. V podstatě se jedná o takový “přehled” 10ti let mé produkční kariéry.
Děkuji za rozhovor a těšíme se na Citadele!

Předprodej :
CZ https://1url.cz/10wh
SK https://1url.cz/A0wC
Událost :
CIT∆DEL∆ Dubfire LIVE https://1url.cz/O0wb

A1DUBFIRE

Zdroj: Citadela