Cinematik Piešťany a sprievodný program.

8.ročník filmového festivalu Cinematik Piešťany má opäť veľmi pôsobivý sprievodný program. Každé festivalové ráno tu je zahájenie pod názvom CINEMATIK RAŇAJKY pre ránostajov, ktorý si môžu vychutnať špeciálne raňajkové menu za doprovodu projekcií krátkych filmov.

K festivalu sa začlenila aj akcia na ostrove Lido pod názvom LIDOŽÚR, túto nevšednú akciu zastrešujú hlavne dobrovoľníci, ktorý sa tú postarali o skrášlenie tejto plochy a vytvorili tu zaujímavý zábavný program. Takže milovníci príjemného takpovediac až lesného prostredia v obkolesení vody si prídu na svoje, lebo množstvo nadšencov tu vytvorilo priateľské prostredie, kde si môžete vychutnať hudbu, zašportovať v tradícii pohodových aktivít ako bedminton, pingpong, loptových hier, či zastrieľať z luku alebo zo vzduchovky. K tomu všetkému nechýba ani občerstvenie v niekoľkých stánkoch, dokonca sú to stánky kde sa predáva zaujímavé pestrofarebné letné oblečenie. Takže kto si chce zarelaxovať a vychutnať atmosféru na klasických školských stoličkách je vítaný.

Ako už je zvykom nemôže absentovať ani CINEMATIK BAR, kde si môžete posedieť na nevšedne upravených drevených paletách, popíjať kofolku a nechať sa unášať hudbou, v rámci programu tu prebehli aj párty pod názvom Triple Sun či Pidi Sex.

A máme tu aj tento rok roztomilých maskotov festivalu, takže kto bude mať šťastie tak môže naraziť na dvojicu PIŠTI & JÁNI oblečených v tradícii 30.-40.rokov, potulujúcu sa v areáli festivalu a môže sa pri nich dobre pobaviť, taktiež sa dajú pred filmami v kinosálach vzhliadnúť ich odľahčené spoty ako PIŠTI & JÁNI: TRAVEL URGENCY.

Okrem týchto akcií sa tu dala absolvovať aj BALÓNOVÁ MEGAFIESTA 2013, takže bola možnosť letieť teplovzdušným balónom z letiska Piešťany ponad okolím, čím už od samého rána je možnosť vidieť plnú oblohu pestrofarebných balónov. Program zahŕňal štarty až 50 balónov, zoskoky parašutistov, nočné nafukovanie balóna, megadiskotéku či ukážky bojovej techniky. Dokonca jeden z balónov bol nafukovaný aj priamo pred festivalovým Domom Umenia, takže návštevníci festivalu sa mohli pokochať nad týmto balónovým pestrofarebným krásavcom priamo a areáli festivalu.

Foto: Martin Magál – Maggi
Napísal: Matúš Gajdošech