ČIERNA KOMÉDIA PARAZIT V ŠPECIÁLNEJ ČIERNO-BIELEJ VERZII.

Horúci oscarový kandidát Parazit, ktorý získal šesť nominácií, sa objaví v kinách aj v špeciálnej režisérskej čierno-bielej verzii. Kórejský režisér Bong Joon-ho si tak splnil svoj dávny sen o čierno-bielom filme. Film prináša do kín Asociácia slovenských filmových klubov a diváci môžu túto verziu vidieť od 10. februára 2020.

Snímke sa v slovenských kinách darí už tretí mesiac a pozitívne divácke reakcie ho riadia medzi najlepšie hodnotené filmy roku. V súvislosti s uvedením Oscarov tento jedinečný film nepochybne zažíva ďalšiu vlnu záujmu, preto ho neváhajte zaradiť do svojich diváckych vyhliadok, či už vo farebnej, alebo špeciálnej čierno-bielej verzii.

Kórejský film režiséra Bong Joon Ho má šesť nominácií na Oskara. Túto prestížnu cenu môže získať 9. februára v kategóriách za najlepší film, réžiu, pôvodný scenár, najlepší cudzojazyčný film, výpravu a strih.Snímka už získala aj Zlatý glóbus za najlepší zahraničný film. Parazit sa navyše stal historicky prvým cudzojazyčným filmom, ktorý získal hlavnú cenu Screen Actors Guild Awards za najlepšie herecké obsadenie.

Čierna komédia sleduje chudobnú, ale prefíkanú štvorčlennú rodinu, ktorá sa rozhodne infiltrovať do bohatej domácnosti biznismena Parka. Čo sa môže stať, keď sa stretnú dva odlišné svety? Originálne dielo majstrovsky pracuje s prvkami thrilleru, drámy ale aj satiry a prináša vtipný a nepredvídateľný divácky zážitok. Mnohí ho označili za najzábavnejšieho víťaza festivalu v Cannes od obdobia Pulp Fiction.

Parazit mal na Slovensku premiéru 5. decembra a do kín ho prináša Asociácia slovenských filmových klubov. Špeciálnu čierno-bielu verziu filmu môžete vidieť od 10. februára.

Zdroj: TS