Chris Norman predviedol peknú slovenčinu: Ďakujem Červeník!

Koncertná časť jedného z najstarších slovenských hudobných festivalov sa dnes nadránom skončila. ČERVENÍK – festival pomenovaný podľa obce, v ktorej prebieha oslávil 46. narodeniny spoločne so špičkou domácej hudobnej scény doplnenou o oldies hviezdy v podobe Hot Chocolate a Chrisa Normana!

Piatkový program, za takmer netradičného slnečného počasia spestrili okrem iných aj skupiny HT, SMOLA a HRUŠKY, POLEMIC a predovšetkým HOT CHOCOLATE, ktorí všetkých prítomných presvedčili, že na skladby „You Sexy Thing“ „It started with a kiss“, „So You Win Again“ a „Every 1’s a Winner“ sa dá stale vynikajúco tancovať. Starí páni si koncert užívali, často sa pred publikom navzájom doberali a nechýbala samozrejme poklona našim dievčatám: “Na Slovensku žijú šťastní muži! Pretože tu máte krásne ženy!”.

Po ich koncerte nasledoval návrat ešte hlbšie do rokov 20-tych až 40-tych, keď muziku na pódiu tvrdil Roman Féder a jeho FUNNY FELLOWS, čo bola určite jedna z najnetradičnejších predskupín nasledujúcej bodky na záver prvého dňa v podobe skupiny DESMOD.

Chris Norman

Sobotňajší program v podobe skupín MASSRIOT Roba Šimka, GREXABAT Mariána Greksu, DRUŽINA Atyho Béereša a KONFLIKT speváka Yuryho už ladil publikum na hlavnú hviezdu festivalu – charizmatického exčlena skupiny SMOKIE Chrisa NORMANA, ktorého až do Červeníka prišli podporiť aj fanúšičky z Talianska, Nemecka, Maďarska a Čiech!

Viac ako 90minútovú show začal sympatický Angličan hitovkami “I’ll meet you at midnight”, “Lay back in the arms of someone”, a jednou z niekoľkých coververzií, ktoré zazneli počas večera v podobe skladby Be My Baby z repertoáru americkej dievčenskej skupiny Ronettes.

Ale prišlo aj na Bryana Adamsa v podobe „Summer of 69“, „Sledgehammer“ z repertoáru Petra Gabriela, duet Ike a Tiny Turner „Nutbush City Limits“, „My Sharona“ od skupiny Knack, či hit „Boxer“, známy v podaní dvojice Simon & Garfunkel.

Hot Chocolate

A predovšetkým všetky najväčšie hity skupiny SMOKIE a jeho sólovej kariéry, pretože „Midnigh lady“ nemohla chýbať. Počas koncertu Chris Norman potvrdil, že jeho predchádzajúce návštevy na Slovensku mu pomaly, ale isto zväčsujú slovnú zásobu v našom jazyku a okrem „Ďakujem“, „Dobrý večer“, „Dovidenia“, pridal aj multijazykové „Meny Ďakujem“ a keď to chcel zosilniť, tak „Five many ďakujem“… Potrápil sa aj s názvom obce, kde vystupoval, keď po dvoch viacmenej úspešných pokusoch prišlo v závere koncertu aj prekvapujúco čisté „Červeník ďakujem“, za ktoré by sa nemusel hanbiť žiadny slovenčinár v hľadisku…

Mimochodom počas celého koncertu sa pramo na pódiu popri svojej práci výborne zabával aj jeho tourmanažér George Kowalski , ktorý počas svojej kariéry tourmanažéra pracoval aj s Frankom Sinatrom, Tinou Turner, či na všetkých európskych koncertoch Michaela Jacksona…

Vystúpenie Chrisa Normana zakončila prídavková “Oh Carol”, po ktorom už pódium patrilo domácim “skoro legendám” HORKÝŽE SLÍŽE a GLADIATOR, čím sa skončil tohtoročný hudobný festival ČERVENÍK. Ako povedal pri odchode Chris Norman: “Very soon dovidenia!”

Zdroj: Agentúra DUNA
Foto: Rado Lellák
Publikoval: Redakcia GREGI.NET