Chobotnička získala ocenenie Debut roka

Minuloročná knižná novinka Chobotnička z pera Mira Hrubjaka zvíťazila v ankete časopisu Knižná revue.V odbornom knižnom periodiku hlasovalo 8 tisíc čitateľov a Chobotnička sa stala Debutom roka.

Svieži, dynamický a vôbec nie nereálny príbeh z pera spisovateľského nováčika Mira Hrubjaka si po mnohých pozitívnych reakciách čitateľov i odbornej kritiky odniesol ocenenie Debut roka v ankete mesačníka o knihách Knižná revue. Kniha, ktorú minulý rok vydalo vydavateľstvo Ikar tak slávi ďalší úspech.

chobotnicka_debut_roka

S napínavým trilerom o boji hackerov s mafiou sa dokázalo stotožniť pánske i ženské publikum. Zatiaľ, čo muži obdivovali najmä vymoženosti moderných technológii a výborne vykreované napätie, ženy sa vzhliadli v nečakanom osude tridsiatnika, ktorý sa nechtiac dostane do cesty veľkému SUV, ktorého vodič mu obráti život naruby. Ak chce prežiť, musí bojovať.

Pod jednoduchým, hoci dvojzmyselným názvom sa skrýva dynamický príbeh, od ktorého sa čitateľ len ťažko odpúta. Tridsiatnik Daniel, informatik, v celkom všedný víkendový deň nechtiac skríži cestu veľkému SUV a dostáva sa do konfliktu s egocentrickým majiteľom auta. Daniel utŕži niekoľko presne mierených úderov a skončí na pohotovosti. Verí v spravodlivosť, a preto ide incident ohlásiť na políciu. To však nemal robiť… Podliatiny zmizli, ale následky udalosti sa stupňujú natoľko, že jeho existencia je ohrozená. A tak sa neskúsený mladý muž púšťa do boja s podsvetím. Jeho plán je však rafinovaný, premyslený, vychádza z využívania súčasných digitálnych technológií, v ktorých je Daniel ako ryba vo vode. Ítečkár s hackermi stoja proti policajtom ovládaným podsvetím a výpalníkmi. Daniel nemá žiadnu zbraň, no muži, čo ho ohrozujú, záhadne umierajú…

V ankete časopisu Knižná revue hlasovalo tento rok viac ako 8 tisíc čitateľov, knihou roka sa v ďalšej kategórii stala Veľká láska a vydavateľstvom roka Slovart.

Zdroj: Pavol Božík