Chinaski s novým singlom a výberovkou začínajú oslavy 20tky.

Chinaski patrí medzi  najúspešnejšie české kapely a svojimi skladbami si získala obrovské  množstvo priaznivcov aj na Slovensku. Kapela, ktorá sa na hudobnej scéne pohybuje už 20 rokov pripravila pre fanúšikov viacero prekvapení. Okrem veľkolepého koncertu to bude aj výber najväčších hitov s dvomi úplne novými skladbami. Výberovka vychádza už v septembri!

Pilotný singel z pripravovanej novinky skupiny Chinaski sa volá Stížnost a pochádza z pera osvedčených hitmakerov Františka Táborského a Michala Malátneho, výrazne prispel aj Michal Kazda, ktorý je členom Chinaski tímu už niekoľko rokov.

Chinaski2013

Jedna z najúspešnejších českých kapiel, ktorá má na svojom konte nespočetné množstvo hitov, Slávikov aj Andělov nenechala nič na náhodu a k nahrávaniu noviniek si prizvala k spolupráci skúseného anglického producenta Grega Haveru (Manic Street Preachers, Mel C, Bullet For My Valentine). Ten s kapelou v štúdiu Sono natočil dve nové skladby, ktoré následne v Britániii mixoval Clint Murphy. Mastering prebehol v slávnom Sterling Sound Studio v New Yorku. Je potrebné poznamenať, že nová symbióza sa skutočne osvedčila, Chinaski dostali svieži vietor do plachiet a kapela natočila jednu zo svojich najdynamickejších nahrávok od čias punkového praveku Chinaski.

„Po 10tich albumoch a takmer 140tich nahratých a vydaných pesničkách nám spolupráca s profesionálmi z kolísky rockovej hudby, z Anglicka, dodala opäť chuť a nadšenie z nahrávania podobné tomu, aké sme zažívali počas našich úplných začiatkov. Zároveň sme chceli k nášmu 20. výročiu spoločnej existencie urobiť klasickú „Chinaski pieseň“, tak dúfajme, že to naši fanúšikovia ocenia a bude sa im páčiť tak, ako sa páči nám,“ prezradil gitarista a spoluautor väčšiny hitov kapely Chinaski František Táborský.

Chinaski pripravujú jediný veľký narodeninový koncert k 20. výročiu vzniku kapely 6. februára v pražskej O2 Aréne. Prvého darčeka sa však fanúšikovia dočkajú už čoskoro, 20. septembra vychádza výber najväčších hitov „Best Of“ s dvomi úplne novými hitmi!

Zdroj: Silvia Turnerová