Chiki Liki Tu-A vyrazí na 20 rokov Tour a vydá komplet s live DVD.

Prvá hudobná správa  tohto roka hlásila novinku prešovskej formácie Chiki Liki Tu-A, ktorá vyšla po deviatich rokoch pod názvom Slzy tvý mámy, Šedivý a spol. Novinku podporili Prešovčania koncertmi a odznela aj na letných festivaloch. S blížiacou sa jeseňou skupina odkrýva svoje najbližšie aktivity.

Po 20-tich úspešných sezónach a niekoľkých európskych turné sa skupina Chiki Liki Tu-A dostala cez magickú hranicu 1000 odohratých koncertov, čo je na slovenskej hudobnej scéne raritou. K tomuto výročiu sa hudobníci Martin Višňovský, Ľuboslav Petruška a Tomáš Višňovský rozhodli odohrať v októbri slovenské turné pre všetkých fanúšikov, ktorí ich za tie roky podporovali. V špeciálnom programe 20 rokov Tour vystúpi kapela na slovenskej časti turné v najslávnejšom štvorčlennom zložení aj s trombónistom Tomášom Paľom, ktorý sa vracia späť na pódium len pri tejto príležitosti. Nakoľko je Tomáš Paľo alias Maco nezabudnuteľnou postavou skupiny vďaka svojmu výstrednému ponímaniu pódiovej šou, bude to bezpochyby viac než len veľké spestrenie jesenných koncertov.

chiki liki tu-a margecany

Fanúšikovia získajú kompletnú diskografiu

Exkluzívne k tomuto turné vydá kapela reedíciu starších albumov, ktoré už roky nie je možné zohnať. Komplet pozostavajúci z 3CD pod názvom „Margecany“ bude doplnený o DVD dvoch nikdy nevydaných koncertov, a to  z pražského klubu Roxy a festivalu Hodokvas. Fanúšikovia sa k nim dostanú čoskoro prostredníctvom predpredaj.chikiliki.sk a priamo na jesenných koncertoch.

Chiki Liki Tu-A sa postupne zastavia v Košiciach (1.10), Banskej Bystrici (2.10), Prešove (3.10.),  Žiline (9.10.), Trenčíne (10.10.) a dvakrát v Bratislave (16. a 17.10.). Na domácom prešovskom koncerte, ktorý skupina odohrá pre zmenu v Kultúrnom Dome na Solivare, im príde zagratulovať formácia Bez Ladu A Skladu, ktorá tento rok oslavuje 30.výročie založenia. Už tradične zavíta Chiki Liki Tu-a aj do zahraničia. Zatiaľ je známe, že vystúpi v Poľsku, Českej Republike a Slovinsku. Lístky sú už dostupné na predpredaj.sk.

Zdroj: Edo Kopček, PR manažér Chiki Liki Tu-A
Foto: Dávid Doroš