Chiki Liki Tu-A vypredali Bratislavu a pridávajú exkluzívny koncert!

Fanúšikovia prešovskej formácie Chiki Liki Tu-A zaplnili bratislavský koncert do posledného miesta, aby si vychutnali celý nový album Slzy tvý mámi, Šediví a spol. prvýkrát naživo. Novinku uviedli do života Bibiána Šedivá Grebeňová a Tomáš „Lasky“ Šedivý.

Platňu poliali slzami. Aktuálne turné je pre hudobníkov výborná príležitosť sledovať reakcie publika, ktoré rozhodnú o budúcich povinných jazdách, ktoré sa vyprofilujú z tejto čerstvej nahrávky. Záujem o bratislavský krst bol tak veľký, že kapela pridáva ďalší koncert v hlavnom meste. Chiki Liki Tu-A sa vrátia do Randalu 15.apríla. Síce už album nepokrstia, no podujatie bude mať exkluzívny charakter.

chiki liki tu-a 2015 umelci

„Obmedzili sme kapacitu na 350 ľudí, takže sa tam nedostane toľko ľudí, koľko by ten priestor naozaj zvládol, ale trochu menej, aby všetci návštevníci mali pohodlie a mohli si to užiť na plné bomby,“ upresňuje Ľuboslav Petruška. Na prvom koncerte sa zúčastnilo vzhľadom na oficiálnu kapacitu presne päťsto fanúšikov vrátane pozvaných hostí a akreditovaných novinárov. Ďalších približne dvesto ľudí sa na koncert nedostalo hoci prichádzali aj počas samotného koncertu.

Predpredaj zaistí komfort

Chiki Liki Tu-A nie sú typická predpredajová kapela a jej fanúšikovia sú zvyknutí na to, že si lístky kupujú priamo na mieste. Pre viacero koncertov zvolili tentokrát spoluprácu s predpredaj.sk hlavne preto, aby nedochádzalo k takýmto prekvapeniam. „Určite je to pre nás lepšie, lebo vieme čo môžeme očakávať dopredu a tým pádom sme pripravení vyrobiť servis pre návštevníkov. Dať im komfort a všetko s ním spojené, ktoré si zaslúži každý z nich,“ dodáva gitarista. Prešovčania si vždy organizujú koncerty vo vlastnej réžii. „Nemáme na to žiadneho človeka ani externistu, s výnimkou PR. U nás má produkciu koncertov na starosti Martin. Je to celé v našej réžii a prijímame veškerú zodpovednosť za to, ako sa ľudia cítia na našom koncerte a podobne.

Radšej viackrát klub ako veľká sála

Po skúsenosti s bratislavským koncertom odznel z viacerých strán názor, že skupina mohla ísť radšej do veľkej sály, ktorá je nad Randalom. Hudobníci to však vnímajú ináč. „Hrali sme tam mnohokrát, ale nám vyhovuje skôr komornejšie prostredie. Radšej si zahráme viacero koncertov pre menej ľudí. Je to pre nich viac zážitkov, respektíve sa tam môžu vystriedať. Nikdy to nebola naša politika, aby sa všetko stalo naraz,“ priznáva Petruška. Obmedzená kapacita druhého koncertu to len potvrdzuje. Skupina nechce, aby sa ľudia tlačili, naťahovali. Je to osobnejšie pre všetkých zúčastnených vrátane samotných hudobníkov. „Každý koncert je pre nás jedinečný a jemne iný. Takisto sa v menších priestoroch cítime byť viac s nimi a naopak.“

Spoznali fanúšikov

Celému turné predchádzal predpredaj novej platne, ktorý fanúšikovia využili vo veľkej miere a získali tak k nemu bonusy v podobe tričiek či lístkov na koncert. Pre skupinu to však malo aj iný, väčší význam. Spoznali svojich fanúšikov po mene, priezvisku a dokonca aj podľa toho, kde bývajú. „Tvár a meno je oveľa viac ako len tvár. Od tohto momentu spolu vieme komunikovať na oveľa užšej báze. Určite všetci, ktorí využili tieto možnosti budú oslovení akýmikoľvek našimi novinkami, nápadmi a plánmi oveľa skôr, pokiaľ budú prístupní a nebude ich to pochopiteľne otravovať. Týmto spôsobom sa snažíme spoznať čo najviac našich fanúšikov. Najradšej by sme ich spoznali úplne všetkých, i keď je to viacmenej utópia, ale hádam jedného dňa to bude naozaj presne tak ako sme si to niekedy predstavovali – jedna veľká rodina,“ priznáva gitarista Chiki Liki Tu-A.

Chiki Liki Tu-A Tour 2015 pokračuje:
12.3. Brno – Fléda, KRST albumu
13.3. Nové Mesto – Za rampami
14.3. Trenčín – Klub Lúč
19.3. Prešov – PKO, KRST albumu
20.3. Žilina – Mestské divadlo
21.3. Vrbové – Kinosála
10.4. Prievidza – Element
11.4. Brezno – Bombura
14.4. Praha – Lucerna Music Bar
15.4. Bratislava – Randal
16.4. Banská Bystrica – Klub 77
17.4. Ružomberok – Relax čajovňa
18.4. Hruštín – DK
24.4. Kremnica – Akropola
25.4. Košice – Collosseum
30.4. Levice – Revitzky klub
1.5. Handlová – Sound city pub
2.5. Senica – Kunov – DK

 

Zdroj: Edo Kopček z manažmentu kapely
Foto: Jaro „Jaris“ Vaľko