Chiki Liki Tu-A sú pripravení, do štvrtka už len doladia prídavok!

Fanúšikovia Chiki Liki Tu-A si vo štvrtok 1.októbra nájdu vo svojich poštových schránkach reedíciu prvých troch albumov pod názvom Margecany a DVD Live. Večer skupina zaháji 20 rokov Tour, ktoré odohrá v najslávnejšej štvorčlennej zostave s trombónistom Tomášom Paľom. Hudobníci si spoluprácu so svojimi priaznivcami pochvaľujú, pretože ich podporili už druhýkrát v tomto roku.

„Bolo to úspešné. Spraviť to dvakrát počas roka s takým efektom, ktorý nám pomáha to zrealizovať, v tom je to úplná bomba. A môžeme ísť ďalej. Pri albume Slzy tvý mámi, Šediví a spol. to niektorí spravili aj zo zvedavosti, tentokrát si myslím, že všetci išli na istotu a presne vedeli čo chcú,“ porovnáva Martin Višňovský. Na koncerty sa tešia hlavne hudobníci, ktorí už majú poctivo nacvičený program. „Doladíme ešte prídavok a môžeme ísť na to,“ pozýva basgitarista na výročné koncerty. Na pódiách ich bude sprevádzať bývalý člen a trombónista Tomáš Paľo, ktorý je nezabudnuteľnou postavou kapely. Zaujímavosťou je, že na tomto turné vystúpi vo všetkých siedmych koncertných priestoroch na Slovensku poprvýkrát. „Zahráme pesničky zo všetkých albumov a tým pádom odznejú aj také, v ktorých som nikdy nehral, ale teraz v nich budem hrať aj spievať,“ priznáva dočasne navrátivší člen Tomáš Paľo alias Maco.

chiki2015

Vtipný retro večierok

Špeciálny náboj bude mať ešte jeden koncert v rámci 20 rokov Tour. Bude to práve sobotňajšia oslava v KD Solivar doma v Prešove, kam prídu hudobníkom z Chiki Liki Tu-A zagratulovať o desať rokov služobne starší muzikanti z Bez Ladu A Skladu, ktorí si doskočia z vlastného turné. Táto formácie je v podstate nefunkčná a hráva len výnimočne. Práve ich prešovské koncerty sa dejú za prítomnosti hudobníkov z Chiki Liki Tu-A. „Hudobne sa akceptujeme, čo je najdôležitejšie a logicky z toho vychádza aj naše kamarátstvo. Poznáme sa odkedy sme vznikli, oni nás akceptovali a z toho vzišlo to, že si navzájom dôverujeme, a že to vieme urobiť spolu,“ hovorí basgitarista o vzťahu týchto dvoch kapiel.

Skupina odporúča svojim fanúšikom prísť na koncerty včas. „Som si úplne istý, že v Prešove začneme prví o siedmej. Chceme to historicky prelomiť v tomto meste, pretože sa vždy na niečo čaká. My začneme presne a Bez Ladu A Skladu približne o trištvrte na deväť, zahrajú cez hodinu. Bude to spoločenský retro večierok, kde sa potom potľapkáme po pleci a povieme si -Ježiš my sme výborné skupiny.“ Chiki Liki Tu-A sa postupne zastavia v Košiciach (1.10), Banskej Bystrici (2.10), Prešove (3.10.),  Žiline (9.10.), Trenčíne (10.10.) a dvakrát v Bratislave (16. a 17.10.). Na domácom prešovskom koncerte, ktorý skupina odohrá pre zmenu v Kultúrnom Dome na Solivare, im príde zagratulovať formácia Bez Ladu A Skladu, ktorá tento rok oslavuje 30.výročie založenia. Už tradične zavíta Chiki Liki Tu-a aj do zahraničia. Zatiaľ je známe, že vystúpi v Poľsku, Českej Republike a Slovinsku. Lístky sú dostupné na predpredaj.sk.

chiki liki tu-a 20 rokov tour margecany dvd komplet

Zdroj: Edo Kopček, PR manažér Chiki Liki Tu-A
Foto: Dávid Doroš