Chceš ísť do Tokia na Red Bull Music Academy? Hodinky tikajú!

Vysnívaný workshop pre všetky talenty z elektronickej hudobnej scény sa tento rok uskutoční v hi-tech metropole, Tokiu. V hlavnom meste Japonska, ktoré zberatelia vinylových platní a fanúšikovia technológií označujú za svoju Mekku sa uskutočnia dva dvojtýždenné workshopy od 12. októbra do 14. novembra 2014.

Desiatky DJs, producentov, beatmakerov, hudobných dizajnérov, speváčiek a vokalistov z celého sveta sa v roku 2014 zíde v jednom z najzaujímavejších miest na svete, ktoré inšpiruje všetkých možných umelcov.

rbma-new-york-2013_02

V stredu 15. januára začala aplikačná fáza, ktorá potrvá do 18. marca. V tomto období si môžu záujemci o účasť na Red Bull Music Academy podať prihlášku. Nie je to o tom byť objavený nahrávacou spoločnosťou, alebo sa naučiť, ako to chodí v hudobnom priemysle. Je to skôr o získaní potrebného nadhľadu a inšpirácie pre svoju vlastnú tvorbu. Je to o unikátnych zážitkoch s rovnako naladenými ľuďmi z rôznych kútov sveta.

Na to, aby si sa zúčastnil nemusíš mať za sebou profesionálnu kariéru, či konkrétne znalosti. Stačí zaujímavá vízia, rozpracovaná domáca tvorba, úprimný a otvorený prístup a ochota načúvať a učiť sa nové veci. Dôležitá je hudobná filozofia, sny a inšpirácia.

rbma-tokio-2014

,,Nabíja ma to tu energiou robiť ďalej a viac. Tiež spätná väzba na našu hudbu od ľudí z rôznych krajín ma veľmi potešila,” pochvaľuje si Akadémiu v Madride česká hudobníčka zo skupiny Fiordmoss Petra Hermanová.

Red Bull Music Academy poskytuje svojim účastníkom kompletný servis vrátane pokrytia všetkých nákladov. Hudobných workshopov sa za uplynulých 15 rokov zúčastnila rada hudobných talentov z Čiech aj Slovenska ako Vec, Hoffee, Juanita Juarez, Katcha, alebo Lucca.

WHAT DIFFERENCE DOES IT MAKE?

Pri príležitosti osláv 15. výročia Red Bull Music Academy vytvoril oceneniami ovenčený režisér Ralf Schmerberg celovečerný dokument venovaný Akadémii s názvom What Difference Does It Make?

Je to film o tom ako sa tvorí hudba, natočený v New Yorku počas Red Bull Music Academy v júni 2013. Film evokuje opojnú atmosféru Akadémie, počas ktorej iskria čerstvé hudobné myšlienky medzi hudobníkmi rôznych generácií a žánrov. Každý rok v inom meste sa vyše 60 nádejných umelcov z celého sveta zúčastní kreatívnych workshopov s hudobnými osobnosťami v špeciálne upravených nahrávacích štúdiách. V noci v žiari reflektorov, v najkultovejších priestoroch a top podnikoch mesta,  vystupujú moderní i klasickí inovátori spolu s hrdinami lokálnej scény. Ešte dlho potom ako zaznejú, rezonujú posledné tóny, múdre slová lektorov hlboko v mysli účastníkov.

Premiéra filmu What Difference Does It Make?  Sa uskutoční po celom svete v pondelok 17. Feburára o 20:00 h. Slovenská premiéra, za účasti najvplyvnejších slovenských hudobných osobností a účastníkov lokálnej Red Bull Music Academy Bass Camp, sa bude konať v kine Lumiére v Bratislave. O deň neskôr – 18. Februára si môžete pozrieť film online na stránke www.redbull.sk/musicacademy.

Prihlasovací formulár na stiahnutie nájdete na stránke: https://apply.redbullmusicacademy.com/
Sledujte weby www.redbullmusicacademy.com a www.redbull.sk/musicacademy a nič vám neutečie!
Nalaďte si Red Bull Music Academy Radio, vypočujte si exkluzívne rozhovory a sety lektorov elektronickej hudby na www.rbmaradio.com

Zdroj: RBMA