Champion Sound 2013!

Říká se, že napodruhé je všechno nejtěžší. Obhájit je těžší, než vyhrát poprvé. Druhá deska je nejzásadnější, tam se láme chleba. Druhý rok v kariéře kapely je ten přelomový, kde se dělí zrno od plev…

Přesně tak to bylo pro Champion Sound. V roce 2011 stihl tenhle b boy funkový projekt kluků z Prago Union Livě Bandu vzniknout a etablovat se hraním na několika akcích (několika rozuměj dvou – SDK Europe a Hip Hop Kemp). Až letos ale věci nabrali spád. Wake Up Jam, znovu SDK Europe, světové finále Outbreak 8 na Slovensku, var v Holandsku na The Notorious IBE a všechna ta práce se najednou začíná zúročovat. Champion Sound už není neznámá začínající parta z Prahy. Na každém svém hraní zanechala v tanečnících stopu. Na každém dalším si jí ti, co jí viděli, už pamatují a jak přibývá kontaktů a dobrých referencí, přibývá i nabídek na různá skvělá hraní, o kterých se Žampyjon Soundu ještě nedávno ani nesnilo. Na obzoru je hraní na parádních jamech v zemích jako Polsko, Německo, Ukrajina, Holandsko, Francie nebo dokonce Jižní Korea!

Nic z toho ale neznamená, že by si parta Champion Sound při virtuálním listování letenkami ulítla taky sama na sobě a přehlížela domácí scénu a lokální akce že by jí přestali zajímat. Ani náhodou.

Tady je souhrn nejaktuálnějších událostí:

SE PROBUĎ!

Letos v Lednu se Champion Sound v pražském Retro Music Hall předvedl na jedné z nejvyhlášenějších domácích komunitních jamů od Alfonza – na šestém pokračování akce Wake Up Jam. V kolečkách tam holilo neskutečný množství bboys z Čech, Slovenska, Polska i odjinud a v porotě seděl Poe One. A byl to přesně ten moment, po kterém se CS povedlo vyletět (samozřejmě za pomoci spřízněných duší – Alfa, Jediho, Fidliho, Pabla, Pigga a dalších).

O 10 měsíců později – v neděli 18.11. se místo konání přesouvá do Sokolovny TJ Řepy, v porotě zasedne legendary Mr.FreezeRock Steady Crew a pro Champion Sound je ctí vrátit Alfonzovi vše, co pro ně udělal a přijet sem zahrát i přes šílenej přesun z koncertu ve Frýdku Místku, kde v sobotu hrají s Prago Union, protože takováhle akce se takovýmhle lidem prostě neodmítá.

Link: https://www.championsound.cz/news/wake-up-jam-7-s-mr-freezem-z-rock-steady-a-champion-soundem–766/

BRUNO, BRUNO, CHAMPIONU PLNO

Hned dvakrát se za poslední dobu pražská parta Champion Sound předvedla v Brně. Pokaždé to byl nevyzkoušený model, pokaždé to byla výzva s velkým otazníkem, jak to celé dopadne a pokaždé to dopadlo při vší skromnosti skvěle s velkým vyjřičníkem.

Každá akce byla úplně jiná. Jednou šlo o hraní v nákupním galerii Vaňkovka, kde se konala benefiční akce na podporu Nadace Krtek, která se snaží pomáhat dětem s onkologickými onemocněními. Podruhé to bylo hraní na ulici před nově přestěhovaným Duck Shopem našeho kamaráda a dvorního fotografa Perníka. Jednou bboys a bgirls trsali na přikryté fontáně v záři reflektorů, jednou na kartonu položeném na dlažebních kostkách Orlí ulice a nebýt to přes den tak v záři pouliční lampy. Jednou se vším komfortem zvukaře a veškerého servisu, podruhé pěkně zpátky ke kořenům napolo akusticky a napolo přes vlastní komba s mrznoucíma prstama pokročilého podzimu. Pokaždé do toho ale Žampyjon šel na plný koule a obojí byl skvělý zážitek pro všechny zúčastněné. Naše Brno nám rozumí a snad se zase brzy uvidíme, v řešení je další netradiční projekt – ples pro bboys…

Linky:
https://www.championsound.cz/news/bboy-podpora-nadace-krtek-ve-vankovce-vypadalo-takto–774/

https://www.championsound.cz/news/jak-jsme-to-pred-duck-shopem-vratili-ke-korenum–733/

DANCE FACTOR +

Jak jsme si mohli v sobotu 27.10. ověřit sami na sobě, bratislavská akce Dance Factor má faktor ve velkém +, tedy faktor velmi zásadní. Skvělý prostor – MMC aka Majestic Music Club není ani mrtvé sterilní divadlo ani vyskvotované kino, je to prostor přesně mezi. Stylový, ale ne posh. Čistý, ale ne nafrněný. Velký, ale ne nesmyslácky obří. Rešpektová porota, výborní selektoři muziky, výborné výkony tanečníků, výjimečná kmoška… Pro Champion Sound to mělo jedinou chybu – protože už byl dlouho dopředu nabookovaný na koncert s Prago Union v Banské Bystrici, mohl odehrát jen preselekce bboys a zbytek mu nebylo přáno nejen odehrát, ale ani vidět.

Na druhou stranu i to stačilo, aby se v backstagi předběžně domluvilo jedno z nejlepších hraní na jedné z nejlepších akcí, co tento svět nabízí. Napovíme jen, že je řeč o zemi galského kohouta, abychom to nezakřikli.

Link: https://www.championsound.cz/news/dance-factor-ve-velkym–813/

Zdroj: BOOMBOX booking