Český spevák David Deyl nahral so Symfonickým orchestrom Českého rozhlasu album Kouzelné melodie s podtitulom Písničky z českých pohádek.

David Deyl si vďaka Českému rozhlasu splnil dávny sen a spolu s jeho Symfonickým orchestrom nahral album s rozprávkovými piesňami. „V této velmi rychlé, uspěchané, neosobní době jsme připravili nádherné písně z českých pohádek. Kouzelné melodie nás provázely celým dětstvím, a tuto reminiscenci chci dopřát posluchačům co nejsilněji tak, jak to jen jde,“ zveril sa spevák. „Přál bych si, aby posluchači alespoň na chvilku zapomněli na všechny starosti, shon a problémy, a rád bych je přenesl do světa fantazie, říše klidu a bezpečí, kde se budou cítit jako v tom nejkrásnějším snu.“ 

David Deyl vybral najkrajšie a jeho srdcu najbližšie piesne zo známych českých rozprávok a animovaných filmov, takže medzi nimi nechýba napríklad Kdepak, ty ptáčku, hnízdo máš? (Tři oříšky pro Popelku), Prstýnek (Princezna se zlatou hvězdou), Saxana (Dívka na koštěti), Dělání (Princové jsou na draka), Nám se stalo něco překrásného (Lotrando a Zubejda) a Včelka Mája. Ako hostí si pozval speváčky Moniku Absolonovú, Markétu Konvičkovú, Evu Matějovskú, Kláru Vojslavskú a Natáliu Grossovú a Detský spevácky zbor Českého rozhlasu pod vedením zbormajsterky Věry Hrdinkovej. Symfonický orchester Českého rozhlasu dirigovala Michaela Rózsa Růžičková.

„Album Kouzelné melodie v citlivém, mnohovrstevnatém, barevném a profesionálním podání Davida Deyla je nádherným vánočním dárkem a věřím, že jak pro mě, tak pro tisícovky malých i velkých posluchačů – milovníků českých pohádek a pohádkových skladeb. A i když by člověk měl být k originálu vždy pokorný, troufám si říci, že v některých případech David svou interpretací originál předčil. Vysokou kvalitu nahrávek pak vedle jeho výkonu podtrhují svým výkonem rozhlasoví symfonikové,“ dodáva k vydaniu generálny riaditeľ Českého rozhlasu René Zavoral.      

Album Kouzelné melodie na digitálnych službách: https://WMCZ.lnk.to/DDSOCR

Zdroj: TS
Foto: Viktor Odehnal