Český Pipes and Pints sa z európskych pódií presúvajú domov!

V minulých týdnech se kvůli české kapele Pipes and Pints rozbouřila na sociálních sítích obrovská debata o smyslu crowdfundingu.

Muzikanti, kteří vlnu zájmu rozvířili spuštěním kampaně na serveru Hithit, kde žádají fanoušky o pomoc s financováním nahrávání v USA, na ni nemohli příliš reagovat. Byli a stále jsou na evropského turné. Z úspěšných koncertů ve Francii, Španělsku a Německu se na začátku listopadu přesunou domů. Čeká je turné po českých a slovenských klubech, které startuje 16. 11. v Pardubicích.

Skupina, kterou od ostatních punk rockových souborů odlišují skotské dudy a nakřáplý hlas potetovaného amerického frontmana, postupně navštíví například Prahu, Brno, Ostravu, Bratislavu nebo Košice. Jako hosta s sebou vezou divokou francouzskou legendu Banane Metalik, se kterou nyní společně obrážejí evropské metropole.

„Jsme právě ve Španělsku. Máme za sebou skvělý start turné v plných klubech v Lyonu nebo Paříži. Navíc dostáváme zprávy, že i kapacity v sálech v Česku jsou téměř naplněné. Naši show, kterou jsme předvedli na letních festivalech jsme tady ještě vypilovali a domů přijedeme v nejlepší formě,“ popisuje dudák Vojta Kalina.

P6020786-Edit-(kopie)

Sám láká na Banane Metalik. „Jsou skvělí. Jejich mix hardcore punku s kontrabasem dovádí lidi v sálech k šílenství. Na každé show si dávají záležet, například věnují 2 hodiny originálnímu líčení. Myslím, že je čeští fanoušci budou milovat,“ doplňuje.

Ačkoliv funguje punk-rocková kapela Pipes and Pints na české scéně pouze několik let, už zvládla získat sošku žánrového Anděla, stala se headlinerem festivalů nebo se dostala na obálky časopisů. Nyní se chce posunout ještě dál a splnit si sen: muzikanti mají totiž jedinečnou příležitost pracovat na novém albu s renomovaným producentem Ronnie Kingem (Rancid, The Offspring, No Doubt…) přímo v Kalifornii. Jejich tvorba ho oslovila a je připravený s nimi natáčet.

Aby příležitosti mohli využít, potřebují zapojit hudební fanoušky. Velkou část nákladů spojených s deskou si pokrývají ze svého, sami to ale celé nezvládnou. Na crowdfundingovém serveru Hithit proto shánějí chybějící peníze. „Za každý finanční příspěvek nabízíme, kromě možnosti předplatit si album, některou z odměn. Každý, kdo si od nás něco koupí, nám pomůže na nové desce propojit vlivy kalifornských kořenů našeho zpěváka Mika s naším evropským drajvem a rytmikou, to vše pod taktovkou světového producenta. Snažili jsme se, aby kromě předprodeje desky, o kterou nám tu jde především, byly odměny zajímavé a originální,“ popisuje dudák Vojta Kalina z Pipes and Pints.

Cílová částka, na kterou kapela míří, je 500 000 korun. Pro fanoušky, kteří se Pipes and Pints rozhodnou podpořit, si skupina připravila třeba tetování od celé kapely, jejich hudební nástroje, osobní předměty muzikantů, hraní na zahradní party, možnost zazpívat si se skupinou na velkém fesťáku nebo dokonce i propocené koncertní trencle a ručník zpěváka. „Pro dobrodruhy nabízíme absolvovat celou cestu do Kalifornie s kapelou nebo s námi strávit koncertní víkend,“ vyjmenovává Kalina a doplňuje, že lidé budou moci cestu sledovat díky videím a fotografiím na facebooku a prožít tak road trip s muzikanty alespoň virtuálně.

Podrobnější rozpis koncertů lze nalézt zde: https://www.pipesandpints.com/concerts/ .

PLÁN TURNÉ:

  1. 11. 2015 Pardubice – Žlutý Pes + Banane Metalik
  2. 11. 2015 Teplice – Božák + Banane Metalik
  3. 11. 2015 Plzen – Pod Lampou + Banane Metalik
  4. 11. 2015 Praha – Storm + Banane Metalik, Bitch Queens
  5. 11. 2015 Ostrava – Barrák + Banane Metalik
  6. 11. 2015 Vimperk – Zlatá Hvězda + Banane Metalik, Just for being
  7. 11. 2015 Brno – Malá Amerika + Banane Metalik, Rabies
  8. 11. 2015 Bratislava – Randal + Banane Metalik
  9. 11. 2015 Skalice – U Čambalu + Banane Metalik
  10. 11. 2015 Košice – Colloseum + Banane Metalik
  11. 12. 2015 Liberec – Bunkr + Banane Metalik
  12. 12. 2015 Essen – Panic Room + Banane Metalik
  13. 12. 2015 Nilvange – Le Gueulard Plus + Banane Metalik

Zdroj: BrainZone Promotion