Českí Esazlesa a Five Seconds To Leave vydávajú split aj pod slovenským labelom!

V spolupráci so samotnými kapelami, českými vydavateľstvami Pure Heart, NAAB a magazínom Full Moon vydáva Exitab v máji split vinyl kapiel Esazlesa a Five Seconds To Leave. Ich priesvitný dvanásťpalec tak zvukovo nadväzuje na post-rockový prúd vydavateľstva, ktorý zastupujú okrem The Ills aj Dawn To Come.

vinyl

Dvì kytary, řev, basa, bicí… punk! To je motto chebského post-rockového screama Esazlesa, neunávne koncertujúceho projektu, ktoré tri spomínané škatuľky vyvracia rôznymi prístupmi k skladbám, šikovným prepletaním emócií s obrovskou energiou vkladanou, či už do koncertov alebo nahrávok. Napriek českým textom sa ich exportné umysly nekončia pri hraniciach bývalej federácie, Esazlesa tak koncertuje často napríklad v Nemecku, ale vybrali sa už aj na koncertné výlety do Pobaltia alebo na Balkán.

vinyl2

Five Seconds To Leave, trojica z Jindřichovho Hradca debutovala minulý rok mimoriadne vydareným vinylom Soundscapelandtracks, ktoré spoluvydalo legendárne pražské združenie Silver Rocket. Agresívny post-rock, ktorý však nezabúda na ambientné časti patrí v Čechách k najvernejším predskokanom svetových post-rockových mien a či už to boli This Will Destroy You alebo Maybeshewill, nikde si hanbu neurobili.

esazlesa

Album sa dá objednať na vinyle, CD i digitálne cez Bandcamp vydavateľstva Exitab, prípadne mailom cez label@exitmusic.org, kde sa vieme dohodnúť na prevode, či dobierke.

https://exitab.exitmusic.org/album/esazlesa-five-seconds-to-leave-12-split
https://www.esazlesa.com
https://www.bandzone.cz/fivesecondstoleave
 

Zdroj: Exitab
Publikoval: Redakcia GREGI.NET