Česká skupina MIRAI spája Česko a Slovensko, predstavuje novinku Čas rány zahojí a vyráža na sLOVEnské turné!

Najpopulárnejšia česká skupina MIRAI sa spojila so slovenským raperom Majkom Spiritom! Výsledkom je nová pieseň Čas rány zahojí, ktorá je ďalšou ochutnávkou pripravovaného albumu. Piesne z novej štúdiovky predstavia miláčikovia publika a držitelia strieborného Českého Slávika na svojom druhom sLOVEnskom turné, ktoré štartuje 23. marca v Bratislave!

MIRAI zásobujú fanúšikov novou hudbou a tešia sa na nový album, ktorého sa dočkáme už 12. apríla. Single Dopis, Summer love, All night long a Nespíš naznačujú, že album bude zvukovo veľmi rozmanitý.  

„Čas je hlavný motív veľkej časti nového albumu. Oslavujeme s kapelou desiate výročie, ja som mal nedávno 30 rokov a aj keď to nebolo v pláne, asi mi to leží na srdci. To, ako všetko rýchlo uteká, a že veľa vecí čas nejako záhadne vyrieši, aj keď tomu nemusíme ísť nutne naproti. Je to také prichádzanie k večným pravdám, ktoré sú tak moc klišé, že už im nedávate váhu, ale niečo málo si odžijete a dáte vesmíru za pravdu,“ približuje Mirai Navrátil tému nového singlu a čiastočne aj celého albumu.

Novinku Čas rány zahojí napísal frontman kapely Mirai Navrátil opäť v spolupráci so svojim dvorným producentom fiedlerskim. Pri skladaní hudby sa obaja hudobníci inšpirovali zvukom dvanásťstrunovej akustickej gitary.

„Jej zvuk ma fascinoval. Nakoniec sme ho nepoužili, ale to tak býva často. Pretože ten výsledok vás hodí úplne inam,“ konštatuje Mirai.

V novom singli sa najúspešnejšia česká kapela spojila so slovenským raperom Majkom Spiritom. 

„S Majkom sa poznáme už roky. A päť rokov si posielame demonahrávky a sľubujeme si, že dáme spoločnú vec, ale až teraz sa to stalo. Majk bol pri nahrávaní super profík. Prišiel, dal pár ‚tejkov‘ a nebolo čo riešiť,“ prezradil s úsmevom Mirai.

O trošku temnejší videoklip sa rovnako ako pri skladbe Nespíš, postarali videotvorcovia z ButterflyKids. Song Čas rány zahojí nájdu fanúšikovia na novom albume, ktorý vychádza začiatkom apríla.

„Myslím si, že na albume sú silné songy. Napísal som ich asi 40 a na albume skončí len 11. Mám pocit, že je z albumu cítiť sloboda a nie tlak na úspech a čísla. Kapela, ktorá tu je 10 rokov a splnila si po ceste mnoho snov, už robí hudbu hlavne preto, že ju to napĺňa a baví sa tým,“ láka fanúšikov Mirai.

Nový album privezie štvorica Mirai Navrátil, Šimon Bílý, Michal Stulík a Tomáš Javůrek na prelome marca a apríla v rámci MIRAI sLOVEnsko TOUR 2024 do piatich klubov naprieč celým Slovenskom.

„Moc sa teším. Na kluby sme posledné roky v Česku nemali vôbec priestor a ja mám hrozne rád tu intenzitu. Slovenské turné pre nás predstavuje špeciálny moment exotiky. Napríklad Košice už sú úplne iný kraj a má to tam celé dosť iný vibe. Navyše to vyzerá, že budú kluby vypredané, čo minulý rok nebolo tak. To sme sa „třepali“, či vôbec niekto príde,“ uzatvára s úsmevom frontman kapely.

Nenechajte si ujsť hity Když nemůžeš přidej, Vedle tebe usínam, Chci tančit, ale aj novinky z nového albumu na piatich koncertoch od Bratislavy až po Košice. Vstupenky si môžete kúpiť tu: https://vstupenky.miraimusic.sk/

MIRAI sLOVEnsko TOUR 2024
23.3. 2024 Bratislava – Majestic Music Club
5.4. 2024 Trenčín – Piano Club
6.4. 2024 Žilina – Dom Odborov
11.4. 2024 Košice – Kulturpark
12.4. 2024 Nitra – PKO Nitra

Všetky informácie o MIRAI tu:
www.miraimusic.cz
www.instagram.com/miraimusic/
www.facebook.com/kapelamirai/
www.tiktok.com/@miraimusic

Zdroj: TS