ČESKÁ LEGENDA KABÁT OPÄŤ SÚČASŤOU NOVÉHO ROČNÍKA TOPFESTU

Po hudobnej legende SCORPIONS, zverejnili organizátori TOPFESTU ďalšiu legendu, tentoraz českú, skupinu KABÁT. Pre našich fanúšikov by bolo nepredstaviteľné, aby tento rockový fenomén nebol súčasťou najväčšieho rockového festivalu na Slovensku. Informáciu, že sa tak stane a kapela na festivale vystúpi zverejnil Kabát cez svoje sociálne siete a zároveň zverejnil dátum svojho vystúpenia –  piatok  28.6.2024. Čo môže fanúšikov tešiť je fakt, že TOPFEST ako jediný festival na Slovensku je súčasťou “PO ČERTECH VELKÝ TURNÉ 2024” a teda jeden z headlinerov  festivalu dostane  extra festivalový čas počas ktorého odohrá kompletný set. 

Topfest je súčasťou turné, ktoré je výnimočné, keďže je oslavou ich 35. výročia. Zároveň je to presne dvadsiaty krát čo táto česká legenda vystúpi na našom festival. Ako Pepa Vojtek svojho času povedal :  “Veci sa menia, mení sa počasie, vlády se menia, menia sa ceny, ale jedno sa nemení, že Kabát hrá na TOPFESTE.”.

 A k tomu, ako bude vyzerať festivalový open air sa vyjadril aj Radek Havlíček,   manažér kapely:  “Dlhodobo riešime problém, že sa s Kabátom nemôžeme koncertne vrátiť do Žiliny, kde sme v minulosti koncertovali. Bohužiaľ tam nie je aktuálne hala do ktorej by sme sa s velkosťou produkcie, ktorú so sebou vozíme, vošli. Tak sme s vďakou prijali ponuku festivalu TOPFEST 2024, ktorý se koná v Žiline, kde sme zhodou okolností podobný „kus“ už predviedli v roku 2015. V podstate privezieme rovnakú show, akú fanúšikovia uvidia v rámci halového turné. Je to síce veľmi náročné vyprodukovať a vizuálne upraviť halový koncert koncipovaný ako 360° do podmienok klasických 180°, a ešte pod šírim nebom v mobilnej streche, ale nakoniec sme to technicky vyriešili. Diváci na Topfeste uvidia de facto rovnakú show s minimom zmien a vypočujú si rovnaký play list ako fanúšikovia na jesennom halovom turné. Môže nás samozrejme negatívne ovplyvniť počasie, ale dúfame, že se tak nestane. Rozhodne sa nejedná o bežné festivalové vystúpenie.”

Festival  TOPFEST 2024 bude po prvý krát rozložený na letisku v Žiline, ktorý mu poskytne plný servis, ako pre účinkujúcich, tak pre návštevníkov. Po hudobnej legende Scorpions, ktorej bude patriť festivalový štvrtok, je piatkové vystúpenie českej legendy tou najlepšou správou pre ich fanúšikov.  Manažment festivalu postupne odkrýva mená zahraničnej a domácej rockovej scény, ktoré na troch pódiách v Žiline vystúpia.  Vstupenky si môžete kúpiť už dnes v sieti TICKETPORTAL: TOPFEST 2024 | TICKETPORTAL vstupenky na dosah – divadlo, hudba, koncert, festival, muzikál, šport 

Zdroj: Topfest