Česká kapela Zrní boduje novým albumom Následuj kojata!

Mladej českej kapele ZRNÍ sa podaril poriadny husársky kúsok. Zároveň s vydaním nového albumu „Následuj kojota“ oznámila štart veľkého jesenného turné, ktorého súčasťou budú aj štyri koncerty na Slovensku po boku hviezd Korben Dallas! Nový český objav navyše predstavuje nový singel „Království“.

Obľúbený český objav súčasnosti, kapela ZRNÍ, prináša túto jeseň plné priehrštie hudobných noviniek, ktoré naozaj stoja za pozornosť. Predovšetkým je ňou nový album „Následuj kojota“, ktorý podporuje distribúciou i propagáciou renomované české vydavateľstvo Supraphon

Albumová novinka oficiálne vychádza na CD i v digitálnej podobe v piatok 12. septembra. Skupina jej realizáciu opäť zverila pod taktovku osvedčeného tímu na čele s producentom Ondřejem Ježkem zo štúdia Jámor. Ten spolupracoval už na ich predchádzajúcom úspešnom albume „Soundtrack ke konci světa“. Celkovo dvanásť nových piesní na novinke „Následuj kojota“ je však zvukovo, nástrojovo a aranžérsky nielen bohatších, ale i viac hravých. „Celý album prepája téma priechodu medzi realitou a iným svetom. V snoch, niekde hlboko vo vnútri, v zákutiach mozgu, v diaľke a v tichu všetkého kriku a hnusu. Prietoky potokmi a štrbinami, medzi panelákmi, hmlou. Priechody medzi realitou a iným stavom vedomia,“ prezradil niečo viac o primárnej inšpirácii spevák skupiny Honza Unger.

Foto2 Simon Vejvancicky sm

ZRNÍ svojou novou nahrávkou opäť potvrdili status kapely s jedinečným, osobitým zvukom, ktorá má navyše svoj vlastný hudobný svet a nenecháva sa ovplyvňovať aktuálnymi trendmi. Pre dokonalé naplnenie hudobných predstáv si kapela prizvala do štúdia aj niekoľko hostí: Ninu Marinovou (vokály), Michala Wróblewskieho (saxofón), Štěpána Janouška (trombón), Petra Beránka (trúbka), Milana Jakeše (husle), Ilju Chernoklinova (violo), Šimona Marka (cello) a Šimona Vejvančického (sekera).  „Počas nahrávania sme sa dostali do úplného varu! Naše skúšky boli veľmi intenzívne a nakoniec sa nám podarilo spraviť šestnásť celkom nových piesní, z ktorých každá má svoj osobitý ráz a zároveň sa všetky dohromady odlišujú od predošlého albumu. Snažili sme sa, aby tento bol žánrovo jednotnejší a atmosférický. Tým pádom sme naň nechceli nasilu pretláčať veci, ktoré by tú ucelenosť pokazili. A to bez ohľadu na fakt, že museli ustúpiť povedzme menej hitovým pesničkám,“ upresňuje podmienky vzniku hudobnej novinky kapely Honza Unger a zároveň dodáva: „Tiež sme viac experimentovali.“

nasleduj kojota COVER SMALL

Album Následuj kojota si skupina v spolupráci s APPLAUSE booking vydáva sama, distribúciu zabezpečuje české hudobné vydavateľstvo SUPRAPHON. V súvislosti s vydaním albumu sa chystá i koncertné turné rovnomenného názvu po českých, ale i slovenských kluboch. Jeho prvá polovica odštartuje už 19. 9. v Děčíne a bude pokračovať až do decembra v bezmála tridsiatke ďalších miest. Na Slovensku sa Zrní predstaví na 4 spoločných koncertoch s uznávanou kapelou Korben Dallas.

Foto1 Simon Vejvancicky sm

Slovenská časť turné po boku skupiny Korben Dallas:
29.10. Majestic Music Club, Bratislava
30.10. Rock ‚n‘ Rolla bar & grill, Žilina
31.10. Kasárne/Kulturpark, Košice
1.11. PKO Čierny orol, Prešov

NÁSLEDUJ KOJOTA TOUR 2014:
19.09. Děčín;
20. 09. Teplice;
26. 09. Jablonec nad Nisou;
02. 10. Olomouc;
03. 10. Vsetín;
04. 10. Kroměříž;
10. 10. Čelákovice;
11. 10. Chomutov;
17. 10. Cheb;
24. 10. Králíky;
25. 10. Šonov u Broumova;
29. 10. Bratislava (SK);
30. 10. Žilina (SK);
31. 10. Košice (SK);
01. 11. Prešov (SK);
08.11. Praha;
12. 11. Znojmo;
20. 11. Plzeň;
21. 11. Příbram;
22. 11. České Budějovice;
27. 10. Hradec Králové;
28. 11. Litomyšl;
09. 12. Brno;
10. 12. Ostrava;
11. 12. Hranice na Moravě;
12. 12. Chrudim;
13. 12. Havlíčkův Brod;
17. 12. Ústí nad Labem

Korben Dallas + Zrni vizual

Zdroj: SOUL FOR SHOW