Česká folková legenda Karel Plíhal zahrá v bratislavskom V – klube to najlepšie za 30 rokov!

Česká folková legenda mieri do hlavného mesta Slovenska! Priaznivci folkovej hudby si už 6. októbra v bratislavskom V – klube užijú koncert viacnásobne oceneného folkového pesničkára Karla Plíhala!

Folková hviezda si pre slovenské publikum pripravila hudobnú lahôdku v podobe najlepších skladieb za 30 rokov. Nenechajte si ujsť koncert výnimočného umelca, ktorý melodickou hudbou a hravou poéziou o medziľudských vzťahoch, slušnosti, či láske, očarí fanúšikov folkového žánru! 

zdroj foto ZdenKarel Plihal (1)

Český folkový a jazzový gitarista, spevák, skladateľ, textár, hudobný režisér a aranžér Karel Plíhal patrí medzi významné osobnosti českej hudobnej scény. Priaznivci folkovej hudby si už 6. októbra v bratislavskom V – klube môžu vychutnať koncert viacnásobne ocenenej folkovej legendy. Karel Plíhal si pre slovenské publikum pripravil hudobnú lahôdku v podobe koncertu s najlepšími skladbami za 30 rokov. Výber skladieb folková legenda dôkladne zvažuje, aby Slováci zažili výnimočný večer.

„Prehrávam si všetko to, čo som za tých tridsať rokov koncertovania zložil. Určite vyberiem a zahrám tie skladby, ktoré ma ešte neomrzeli. Budem rád, keď divákom spravím pekný večer.“ Hovorí s úsmevom Karel Plíhal.

zdroj foto Ota Nepil_KarelPlihal6 (3)

Na koncertoch vystupuje oceňovaná folková legenda Karel Plíhal ako spevák, šansoniér a zabávač v jednej osobe. Diváci sa môžu tešiť na koncert plný melodickej hudby s hravou poéziou o medziľudských vzťahoch, slušnosti, či láske. O tom, že českej folkovej legende nechýba zmysel pre humor niet pochýb, ako sám tvrdí, diváci sa môžu počas koncertu tešiť na prestávku.

„Behom koncertu sa môžu diváci tešiť na prestávku. Túto novinku som zaviedol nedávno, všetkým sa nám uľavilo. Navyše, keď je prestávka dosť dlhá, ľudia väčšinou zabudnú, čo bolo v prvej polovici a ja sa môžem znova vrátiť k mojim obľúbeným kúskom.“ Smeje sa Karel Plíhal.

zdroj foto Ota Nepil_KarelPlihal6 (2)

Koncert Karla Plíhala si nenechajte ujsť 6. októbra 2014 vo V – Klube na Námestí SNP v Bratislave. Vstupenky sú dostupné v sieti Ticketportal a v predajni Dr.Horák na Medenej ulici 19 v Bratislave.

Karel Plíhal je český folkový a jazzový gitarista, spevák, skladateľ, textár, hudobný režisér a aranžér. Hre na gitaru sa venuje od 15 rokov. Začínal v olomouckých undergroundových country – swingových kapelách ako Hučka, Falešní hráči a Plíharmonyje. Prvé sólové vystúpenie absolvoval Karel Plíhal v roku 1983. Medzi rokmi 1985 až 1993 spolupracoval s Emilom Pospíšilom a v rokoch 1995 -1999 ho sprevádzal Petr Freund. Karel Plíhal je štvornásobný držiteľ ceny súťažného hudobného festivalu Porta. Zložil hudbu k množstvu inscenácií, zhudobnil niektoré Kainarove básne, režíroval nahrávanie albumov napr. Jaromíra Nohavicu, Petra Fialu, bratov Ebenových alebo Bokomary. V roku 2006 vydal Karel Plíhal výber svojich básní „Jako cool v plotě“ doprevádzaný ilustráciami Miroslava Bartáka. Za svoj zatiaľ posledný album „Vzduchoprázdniny“, ktorý vyšiel v roku 2012, získal Cenu Anděl v kategórii Folk & Country.

Zdroj: Propaganda House s.r.o.
Foto: Ota Nepilý, Zdeněk Polách