Červeník 2011: Hot Chocolate!

Okrem spoluzakladateľa anglickej glam-rockovej skupiny SMOKIE Chrisa Normana ohlásili organizátori jedného z našich najstarších hudobných festivalov ďalšie hviezdne meno. Festival ČERVENÍK (5. až 7.augusta) privíta tento rok aj britskú popovú skupinu HOT CHOCOLATE, ktorú v roku 1969 založil Errol Brown a ktorá si zahrala dokonca aj na kráľovskej svadobnej párty princa Charlesa a princeznej Diany.

Hot Chocolate boli v sedemdesiatych rokoch a dodnes zostali jedinou skupinou na svete, ktorá bodovala každý rok nejakým svojim hitom v UK Charts – okrem nich sa tento kúsok podaril iba Elvisovi Presleymu a Diane Ross. Medzi ich najznámejšie hity patrí jednoznačne „You sexy thing“ z roku 1975, „It started with a kiss“ z roku 1982, „So You Win Again“ z roku 1977, ale aj „Every 1’s a Winner“ a mnoho ďalších…

Hot Chocolate boli typickou singlovou skupinou, v hitparáde mali 27 skladieb. Najúspešnejším albumom bola kompilácia „The Very Best Of Hot Chocolate“, vydaná v marci 1987, ktorá sa dostala až na prvé miesto v rebríčku albumov.

Hot Chocolate

Organizátor festival Dušan Drobný: “Myslím, že mnoho ľudí si až pri ich koncerte uvedomí, koľko ich hitov pozná, ich hitparádové úspechy v rokoch 1970-1984 priniesli kopec dobrých pesničiek a všetky odznejú aj u nás v Červeníku..”

Mimochodom skupina začala svoju kariéru reggae verziou skladby Johna Lennona „Give Peace A Chance“, ktorá ich zároveň priviedla k tomu istému vydavateľovi ako slávni The Beatles.

V roku 1987 zo skupiny odišiel spevák Errol Brown, no to neznamenalo koniec ich kariéry – práve naopak. Dodnes koncertujú po celom svete a prinášajú radosť miliónom fanúšikov po celom svete. Súčasná zostava HOT CHOCOLATE: Tony Connor, Patrick Olive, Harvey Hinsley, Kennie Simon, Steve Beast a Andy Smith.

Starším hitom Chrisa Normana a Hot Chocolate budú na festivale sekundovať aktuálne slovenské hity v podaní skupín Desmod, Horkýže Slíže, Polemic, Smola a hrušky, Družina, Grexabat , HT, Konflikt a Downhill.

Na festivale ČERVENÍK doteraz vystúpili: The Sweet /GB/, Boney M /DE/, The Glitter Band /UK/, AC/DC Hells/Bells /IR/, Žlutý pes /CZ/, Desmod, Tublatanka, Zuzana Smatanová, Horkýže Slíže, Peha, Olympic /CZ/, Ivan Mládek, Support Lesbiens /CZ/, No Name, Tři sestry /CZ/, IMT Smile, Ine Kafe, Mig 21 /CZ/, Para, Lucie Bílá /CZ/, Helena Vondráčková /CZ/, Naďa Urbánková/CZ/, Peter Nagy & Indigo, Janek Ledecký a Žentour /CZ/ a mnoho ďalších…

Dvojdňové vstupenky za 18€ a jednodňové za 12€ už dnes v predpredaji na www.ticketportal.sk. Viac info na www.festivalcervenik.sk.

Zdroj: Agentúra DUNA
Publikoval: Redakcia GREGI.NET