Cely od The Perfect Igloo

Cely sú štvrtým singlom žilinskej kapely The Perfect Igloo. Je v ňom cítiť poctivý gitarový základ s nadupaným šťavnatým zvukom, energiou a priamočiarosťou. Tento singel vznikol v klasickom zložení: Mio (gitara, spev), Martin Smatana (bicie, vokály), Marián Knoško (basová gitara), Juraj Jirků (elektrické gitary) a Peter Bohunický (klávesy). Z muziky a textu srší jednoduchý prístup bez komplikácií, s jasným odkazom.

Kapela predvádza to, čo má rada a čo jej sedí, nekalkuluje. Témou piesne sú zlozvyky, mantinely a závislosti  (cely), ktoré si každý z nás sám pre seba vytvára, pomaličky sa v nich uzatvára a utvrdzuje, odstrihávajúc sa postupne od reality.

Pieseň je nahratá v štúdiu známeho popradského producenta a majstra zvuku Martina Barlu ( https://www.facebook.com/martin.barla ), ktorý s kapelou spolupracuje už dlhší čas a „vie citlivo, s nadhľadom a vkusne ustrážiť a usmerniť naše nápady pred skĺznutím do klišé a prvoplánovosti“ uvádza basgitarista Majo.

Ako je to u The Perfect Igloo už zvykom, singel sprevádza nový videoklip. Režisérom, kameramanom a producentom v jednej osobe je tentoraz invenčný žilinský filmár Peter Kotrha ( https://www.facebook.com/peter.kotrha.9 ), ktorý tému uchopil veľmi originálne. Klip je parodickou kombináciou všemožných závislostí a zlozvykov zmiešaných s anonymizujúcimi zábermi kapely hrajúcej s „celami“ na hlavách. Cely predstavujú premýšľanie a správanie zarámcované v boxoch a ohraničené mantinelmi, ktoré si ľudia sami vytvárajú.

Plány The Perfect Igloo do blízkej budúcnosti zľahka nadhadzuje klávesák Peťo: „V prvom rade s kamarátmi a fanúšikmi oslávime a pokrstíme nový singel, no a potom nás čaká leto plné festivalov a klubov po Slovensku a možno aj v Čechách, kde nebudeme fanúšikov ani trochu šetriť a poriadne si tú klasickú letnú festivalovú atmosféru užijeme. Tešíme sa na Vás!“.  

https://www.facebook.com/theperfectigloo

Autor TS – Júlia Zet