Celeste Buckingham predstavuje svoj najintímnejší singel – Loving You!

Po predošlom dynamickom singli Unpredictable prichádza Celeste Buckingham s romantickou skladbou Loving You. Jesenná balada je doposiaľ najosobnejšou piesňou z portfólia úspešnej mladej speváčky.

Svoju hudobnú spoveď založenú na skutočných udalostiach predstavuje v premiére práve dnes.

Podľa skutočných udalostí

Turbulentné životné obdobia so sebou prinášajú i búrlivé emócie. Ak je navyše reč o živote umelca, ktorý je autorom svojich piesní, potom je vznik výnimočne emotívnych skladieb len otázkou času. Svoje o tom vie speváčka Celeste Buckingham, ktorá sa rozhodla zverejniť naozaj intímnu hudobnú spoveď. Jej nový singel s názvom Loving You je totiž pravdivým zrkadlom lásky, ktorej zrod sprevádzali naozaj silné emócie. Pesnička vznikla v čase, keď som bola zamilovaná, ale neistá. Nevedela som, kam ma tá láska bude viesť, či nám to vydrží a či to celé nakoniec bude stáť za to. Cítila som sa, akoby som sa topila, a zároveň som aj chcela nech ma to utopí. Bola som hlboko zamilovaná, a preto vznikla skladba Loving You,“  prezrádza Celeste o najnovšej piesni.  Po hudobnej stránke speváčka tentokrát  spojila v jedinej skladbe dva prestížne produkčné tímy – singel totiž zložila v USA so svojím americkým producentom Earlom Cohenom a jeho tímom Jeffom Gueriteyim a Joshom Glazerom. Dokončovala ho, však v bratislavskom štúdiu Littlebeat u svojich dvorných slovenských producentov, Martina Maxa Šrámeka a Andreja Hrušku.

CB_LY_Foto Matej Zrebny (2)

Jednoduchý príbeh zložitej lásky

„Chceli sme ukázať netypickú stranu romantického vzťahu, tú náročnejšiu a úprimnejšiu časť lásky. Človek sa bojí, pretože je zraniteľný,“ opisuje Celeste námet dramatického videoklipu, plného vášne a napätia, ktorý sama vymyslela. Dotvorenie námetu a jeho vizuálne stvárnenie zverila režisérovi Rolandovi Wraníkovi a produkčnej spoločnosti SorryWeCan, s ktorou v minulosti spolupracovala na videoklipe Never Be You. Klip Loving You je príbehom o láske, ktorá je krásna, a napriek tomu aj krutá, pretože ten druhý človek sa stal celým svetom pre hlavnú postavu, pre mňa,“ dodáva Celeste. „Ide o pocitový klip, v ktorom sme sa snažili zachytiť emóciu, ktorá vznikne, keď je zamilovaný človek nešťastný, v okamihu, keď ho partner trápi,“ vysvetľuje Roland Wraník. „Celeste prišla s myšlienkou, ktorá korešpondovala so skladbou a ja som sa k nej snažil vymyslieť veľmi jednoduchý a pritom zaujímavý vizuál. Nechceli sme nič komplikované, len naozaj pekné, emotívne obrázky,“ dodáva režisér na margo klipu, ktorý sa nakrúcal v opustenej hale v Prešove presne jeden deň a jednu noc.

CB_LY_Foto Matej Zrebny (1)

Skutoční aktéri príbehu jedinými postavami klipu

Keďže inšpiráciou nového singla bola láska k priateľovi Matějovi Vávrovi, Celeste sa rozhodla, prizvať práve jeho ako jediného hosťa do videoklipu ku skladbe. Dnes prezrádza, že Matěj na okamih zaváhal, no napokon súhlasil. „Celeste ma požiadala, či by som hral v jej klipe a po pár dňoch premýšľania som dospel k rozhodnutiu, že do toho rád pôjdem,“ priznáva Matěj. „Chcela docieliť reálne emócie, o ktoré predovšetkým v hudbe ide – ten názor zastávam aj ja sám, nech si o tom každý myslí, čo chce. Máme peknú pamiatku na začiatok nášho vzťahu. A pre mňa to bola ako zaujímavá skúsenosť, tak aj zážitok, na ktorý budeme oba radi spomínať.“ Dvojica vo videoklipe odohrala dramatické scény, z dielne známeho slovenského choreografa Miňa Kereša, s ktorým Celeste spolupracovala počas X-Factoru. Ten po vypočutí skladby vypracoval pre Celeste i Matěja originálnu dramaturgiu scénického pohybu. „Choreografiu sme nacvičovali približne týždeň,“ spomína Celeste a dodáva, že choreografovia nechýbali na pľaci ani počas samotného nakrúcania, aby každá scéna vyzerala čo najlepšie a najprirodzenejšie. „Preto v klipe aj vidno to, ako sme obaja postupne stále viac špinaví, unavení a ešte viac emocionálni,“ dodáva Celeste na záver. 

CREDITS   |   Celeste Buckingham   |  LOVING YOU
Writers: Celeste Buckingham, Jeff Gueritey, Michael Frio and Earl Cohen
Produced by Earl Cohen for Earl Cohen Productions and Michael Frio with Celeste Buckingham
Recorded and mixed by Earl Cohen
Arranged by Martin Šrámek and Andrej Hruška
Label: Buckingham Entertainment Group B.E.G. s.r.o.

www.slavica.cz/
www.celestebuckingham.com/
www.facebook.com/CelesteBuckinghamOfficial      

Zdroj: Agentúra SLAVICA / SOUL FOR SHOW
Foto: Matej Zrebný