ČÁRAM ŽIVOTA VYCHÁDZA DEBUT STÍNÍTKO!

Hneď niekoľko rokov zbieral Jan Boroš materiál, nápady a inšpiráciu ku svojej sólovej hudobnej vízii. Tú nakoniec pomenoval Čáry života. Životné a hudobné putovanie v jeho predchádzajúcich kapelách Tichonov, Wotienke a Fiordmoss ho viedlo Prahou i Berlínom, cudzími bytmi, v ktorých do počítača nahrával fragmenty skladieb. Tie sa postupom času premieňali až do formy, v akej dnes prvýkrát vychádzajú pod názvom Stínítko pod labelom Bumbum Satori.

Zvuková i skladateľská rozmanitosť dodáva projektu takmer až časozberný nádych. „Čáry jsou deníček a každá písnička je o někom, koho znám nebo koho jsem potkal,“ dodáva autor.

Minimalistická produkcia spolu so svojráznym frázovaním autorských českých textov dodáva na domácu hudobnú scénu ďalšiu farbu do palety projektov, kde sa domáce stretáva s cudzím, moderné s lo-fi a úprimné s pravdivým. Jednozáberový klip k piesni Šílená vyvolal pred rokom ohlas nie len na sociálnych sieťach a nadväzuje naňho druhé video k intímnej spovedi Svatební. Stínítko masteroval Ondřej Ježek a zdobila ho vizuálmi Petra Frank a Roman Přikryl. Jeho krst prebehne 8. júna v novom pražskom klube Theremin. Na koncerte pokrstí svoj nový album aj pražská kapela Mayen a zahrajú i špeciálni hostia Vellocet Roll.

VIAC INFO:

Krst album Stínítko:

8. jún 2018, Theremin, Praha

https://www.facebook.com/events/1792774784364627/

https://www.facebook.com/caryzivota/

https://soundcloud.com/caryzivota

https://caryzivota.bandcamp.com/releases

Zdroj: TS