CALIN a VIKTOR SHEEN pripomínajú vydanie albumu ROADTRIP

Pred rokom vyšiel zásadný album ROADTRIP . Začiatkom februára vydali CALIN a VIKTOR SHEEN platňu, ktorá zmenila zavedené poriadky v Čechách. „Zabudnite na skupiny Mirai, Krištof alebo Chinaski, na všetky hviezdy z televízie a rádia, aj na tie, ktoré dostávajú Slávikov alebo Andělov,“ napísal výstižne publicista Karel Veselý pre server Seznam.

„Najpopulárnejší hudobní interpreti dnešného Česka sa skrývajú úplne inde – na rapovej scéne.“ Český stredný prúd našiel nových hrdinov. Zatiaľ, čo ich domovská scéna ich oslavovala dávno predtým, mainstream Calina a Viktora akceptoval len s albumom ROADTRIP . Až smiešne pôsobilo Calinovo víťazstvo na minuloročných Anděloch v kategórii Objav roka. Ako sa im bude dariť pri udeľovaní výročných hudobných cien tento rok.

Spoločný album dvojice vzbudil rozruch aj na svetovej úrovni, keď si nečakane našiel cestu do globálneho rebríčka Spotify. V prvom februárovom víkende bol na celom svete iba jeden nový album, ktorý sa počúval viac ako ROADTRIP . Žiadna česko-slovenská nahrávka sa v globálnej hitparáde Spotify dovtedy neobjavila, Calin a Sheen to s ROADTRIP dotiahli rovno na druhé miesto! Výsledok vyrazil každému dych, určite aspoň tomu, kto dianie v hudobnom priemysle trochu sleduje. Na domácej českej pôde duo pochopiteľne prekonalo všetky existujúce rekordy – skladby Dívej a Zafír opakovane vylepšili počet streamov dosiahnutých jednou piesňou za 24 hodín, album sa v prvom týždni stal najstreamovanejším albumom v českej histórii.

Calin a Viktor prvé výročie vydania ROADTRIP pripomínajú zverejnením koncertného záznamu z O2 Areny, kde album v októbri 2023 symbolicky pokrstili. Užívateľom platformy Apple Music navyše ponúkajú zážitok v podobe počúvania celej platne v priestorovom zvuku Dolby Atmos. Toho istého sa počas niekoľkých dní dočká aj spomínaný koncertný záznam…

Zdroj: TS