C. D. Payne, autor kultovej série Mladosť v hajzli, v Bratislave!

Štúdio 12 otvára sezónu vtipnou roadstory neviditeľného človeka na úteku Neviditeľný za účasti autora C. D. Payna.

V sobotu 15. septembra sa v bratislavskom Štúdiu 12 – priestore pre novú drámu uskutoční beseda a autogramiáda s americkým spisovateľom C. D. Paynom, autorom kultovej románovej série Mladosť v hajzli. Ide o prvú tohtosezónnu časť cyklu inscenovaných čítaní Listování.cz.

Beseda a autogramiáda s autorom sa uskutočnia po inscenovanom čítaní jeho posledného diela Neviditeľný, ktoré nedávno vyšlo v českom preklade.

sobota 15. september o 19.00 hod.
listování.cz
Neviditeľný (C. D. Payn) – inscenované čítanie

Absurdný príbeh klasického „losera“, Axela Westona, ktorý raz čírou náhodou vysloví akési kúzelné zaklínadlo a stane sa neviditeľným. Tato nová schopnosť je pre neho veľmi výhodná, minimálne na začiatku príbehu. Môže napríklad získať peniaze menšou krádežou v banke, špehovať manželku, ktorá sa s ním rozvádza apod. Ale čo s takouto schopnosťou, keď prestáva byť tajomstvom? Vtipná roadstory neviditeľného človeka na úteku a humorná bomba na začiatok novej sezóny.

– účinkujú: Alan Novotný/Pavel Oubram, Lenka Janíková/ Věra Hollá
– vydalo vydavateľstvo Jota

Americký spisovateľ a absolvent Harvard College  C. D. Payne (* 5. júl 1949 Akron, Ohio) sa preslávil  hlavne sériou románov o teenegerovi Nickovi Twispovi, nazvanými Mladosť v hajzli  (orig. Youth in Revolt). Prvé tri romány tejto série slúžili ako predloha aj pre film Mladosť v hajzli (2009) v réžii Miguela Artetu.

Návšteva C.D. Paynea, je súčasťou turné, ktoré sa koná pod záštitou US Embassy Prague, v rámci ktorého navštívi 19 českých miest a Bratislavu.

Video s pozvánkou https://www.listovani.cz/galerie/videa/item/turne-v-hajzlu.html
Program Štúdia 12 https://www.studio12.sk/program-dalsi.html

Zdroj: Štúdio 12