Buskeři Too Many Zooz posouvají brněnský koncert o dva týdny.

Newyorská kapela Too Many Zooz měla 5. listopadu vystoupit v brněnské premiéře na Flédě, z logistických důvodů však změnila termín na 18. listopadu. Všechny zakoupené vstupenky zůstávají v platnosti, případně je možné je do 7. listopadu v místě nákupu vrátit. Prodej vstupenek (490 Kč) stále probíhá na webu fource.cz, u prodejců GoOut.cz a Ticketmaster, v Brně pak také v Indies a Hostelu Fléda.

Sláva Too Many Zooz vzešla z newyorského metra. Stejně jako jiné pouliční kapely vděčí za svůj globální úspěch především sociálním sítím. Před třemi lety je v metru natočil náhodný kolemjdoucí a nahrávku zveřejnil. Jejich video okamžitě obletělo celý svět a kapelu začali zvát na koncertní pódia. 
 
Návštěvníci Flédy se mohou těšit na dokonalý smysl pro rytmiku a chytlavé melodie divoké trojice Too Many Zooz, která si své posluchače získává doslova na první poslech. Vrací se ke kořenům jazzu, rocku i africké hudby a nápaditě je kombinuje s prvky EDM nebo housu, zásadně však tvoří bez použití elektronických nástrojů a efektů. Svůj hudební styl označují jako „brass house.“

Milovníci buskingu si vloni v létě jistě nenechali ujít koncert jiné newyorské hvězdy z podzemky Lucky Chops. Právě s touto kapelou začínal hrát Leo Pellegrino (barytonsaxofon), který v roce 2013 kapelu opustil a s jinými spolužáky z Manhattan School of Music Mattem „Doe“ Muirheadem (trubka) a Davidem „King of Sludge“ Parksem (bicí) založil Too Many Zooz.
 
V roce 2015 se trojice vydala na první turné po malých amerických klubech. O rok později vydala debutovou desku Subway Gawdz a Beyoncé ji vyzvala ke spolupráci na svém oceňovaném albu Lemonade. Too Many Zooz ji pak doprovázeli i na živém vystoupení při předávání CMA Awards 2016. „Bylo to úžasné a velmi profesionální. Beyoncé je moc milá a celá ta zkušenost byla prostě skvělá. Opravdu se nedá popsat slovy, co jsme tehdy cítili,“ vzpomíná na zásadní moment Leo Pellegrino. Kromě dlouhohrající studiové desky má kapela na kontě další čtyři EP a nespočet živých koncertů na malých i velkých pódiích v Americe i v Evropě.

Koncert se koná v rámci série [loveit] sound podporované Jägermeisterem.

Zdroj: TS