Burnout #003: 1. júla v Žiline!

1. Júla sa uskutoční v poradí tretie pokračovanie (nielen) drum&bass-ovej noci s názvom BURNOUT, ktorú pre Vás pripravujú chalani z Amplitude projectu, tento krát v Žilinskom Boonker clube. V úlohe headlinera celého večera sa predstaví 2-násobný držiteľ ocenenia „Najlepší slovenský DJ roku“ v ankete Slovak Drum&Bass Awards (2008/2009), autor a moderátor drum&bass-ovej show SignaII_FM na Rádiu_FM, organizátor akcie „Subliminal“ a obrovský hudobný nadšenec, DJ LIXX.Michal sa tak ako každý DJ vyvíjal. Spočiatku bol jeho doménou temný a tvrdý drum&bass, ale postupným hudobným zrením jeho vkus nabral na šírke až do dnešnej podoby. V jeho zbierke tak nechýbajú dosky od abstraktnejších záležitostí cez liquidfunk a tanečné pecky, až po energický neurofunk. Baví ho však aj množstvo ďalšej hudby a to nie len ako poslucháča.

Lixxx
Okrem djingu sa už roky venuje rôznym ďalším projektom prepojeným so svetom hudby. Od roku 2006 spolupracoval s producentom menom Foolk a príležitostne ho dodnes doprevádza ako scratchujúci dj na jeho vystúpeniach, venuje sa hudobnej publicistike, organizácii parties a festivalov, príležitostne grafickému dizajnu a fotografii, ako redaktor spolupracuje s portálom dnb.sk a aktívne sa angažuje v dianí na drum&bassovej scéne v rámci rôznych väčších, či menších projektov.

Počas svojej kariéry sa jeho meno objavilo na lineupoch väčšiny klubových nocí a festivalov na Slovensku, no okrem mnohých hraní v Českej Republike mal možnosť niekoľkokrát vystúpiť aj v Anglicku, Poľsku, či Rakúsku. Ako zlomok z celého zoznamu za zmienku určite stoja festivaly ako Pohoda, Hodokvas, Let It roll; Kluby – Roxy, Subclub, Reset, Cross a mená ako Marky, D-Bridge, Instra:Mental, SpectraSoul, John B, Sub Focus, Chase & Status, Brookes Brothers, Noisia, Kid Koala, a Pendulum, s ktorými mal tú česť stretnúť sa za mixpultom.Ďalšia v poradí sa predstaví dvojica DJane LADY SU v b2b sete s KPEK-om. Očakávajte všetko nemožné i možné, o pestrosť bude určite postarané, od tučných a hlbokých bassových liniek až po tie najtvrdšie odnože drum&bass-u. DJka Lady Su, vlastným menom Zuzana, inklinovala k elektronickej hudbe už od samého začiatku. Ako poslucháčka najskôr uprednostňovala elektro, techno a v neposlednej rade aj drum and bass. Neskôr však zistila, že sa hraniu dnb chce venovať aktívne, a tak sa po boku nemenej známeho českého DJa E. Estewesa na začiatku roku 2008 dostáva za gramofóny. V októbri roku 2009 sa prvýkrát verejne postavila za gramce v prievidzskom klube Element music club (bývalý eScobar). Na začiatku roku 2010 sa stala členkou bookingu Nudance. Je aj novou členkou bookingu Inhuman Terror.

Lady SU
Je zameraná hlavne na temnejšiu stranu dnb, no nebojí sa do svojich setov zakomponovať aj jemnejšie tracky. Medzi jej obľúbených DJov a producentov patrí Noisia, Raiden, Current Value, TeeBee, Calyx, Black Sun Empire, Audio, Kemal & Rob data, Stakka & Skynet, Cause 4 Concern, Pressure rise a mnoho ďaľších.

Labely: Renegade Hardware, Subtitles, Vision, Freak, Off Key, Aspect, Moving Shadow, Metalheadz, Underfire, Citrus, Virus, Shogun Audio…

Kpek

Adam Čapek sa prvý krát dostal do kontaktu s drum and bassom asi v roku 2005, keď ho premiérovo oslovilo rýchle tempo. Elektronický zvuk naňho zapôsobil už v detstve, mená ako Prodigy, Mr. Oizo, FatBoy Slim, Daft Punk, Jamiroquai boli neodlúčiteľnou súčasťou jeho hudobnej zbierky. Jeho neskoršie objavenie producentov ako High Contrast, LTJ Bukem, E-Z Rollers a následné vypočutie ich trekov mu otvorilo bránu k poznaniu dovtedy nepoznaného drum and bassu.

Pod silným vplyvom žánrov ako Nujazz, Funk, HipHop a Downtempo sa v roku 2008 začal aktívne venovať drum and bassovým odnožiam ako sú LiquidFunk, Deep a Atmospheric. Samozrejme, nebojí sa experimentovať a svoje sety rád okorení Dubstepom, TechHousom či BreakBeatom a už spomínanými HipHopom a Nujazzom.

V roku 2010 zakladá spolu s Mathosom a Keecom projekt Amplitude ktorého cieľom má byť propagácia Autonomicu a Deepu na Slovensku prostredníctvom akcie „Burnout“ ktorá vo svojom nepravideľnom pokračovaní pomaličky získava úspech v rámci stanoveného cieľa.

Adam ako správny hudobný fanatik preferuje gramofóny a v jeho vinylovej zbierke sa nájdu mená ako SpectraSoul, Alix Perez, Rockwell, Zero T, Jubei, ASC, Icicle, dBridge, Lenzman, Survival, Instra:Mental, Smote či BlueMotion…

Obľubuje labely ako Shogun Audio, Metalheadz, Critical Music, Exit, GoodLooking Records, Dispatch Recordings, Renegade Hardware, Invisible, NonPlus+, Soul:R…

Za necelé dva roky pôsobenia na Slovensku ale aj v Česku si stihol zahrať vo viac ako 20 kluboch s menami ako DirtyPhonics, Smote, BlueMotion, Lixx či Clive, bol hosťom v drum and bassovej show Signall_FM na Rádiu_FM a jeho producentské hobby sa môže pochváliť remixom treku „Crystal Forest“ od Smoteho, spoluprácu s duom BlueMotion na treku „Everything is Nothing“ ktorý našiel svoj domov na labeli Influenza Minus a rôznymi ďaľšími pripravovanými spoluprácami. Po prvý krát sa na akcii Burnout predstaví DJ SPYREX, so svojou výbornou tanečnou selekciu rozhýbe aj tých najnáročnejších poslucháčov a prinúti odlepiť nie jedno chodidlo od podlahy.

Spyrex
V spoločnom b2b sete sa predstavia aj domáci DJ MATHOS a DJ NEXUSUSS. O masáž vnútorných orgánov bude určite postarané, chalani to majú radi deep & dark.
Mathos

nexuss

Večer zakončí už tradične domáci DJ KEECO po boku s MC RAYNEE. So svojím výberom toho najtvrdšieho drum&bassu Vás len tak ľahko domov nepustia.

Keeco

Raynee

ŠPECIÁLNY HOSŤ: Celú akciu odpáli už o 20:00 DJ LAMYREZ zo Žilinského zoskupenia Real Werbal. Odprezentuje svoj výber skutočných HipHop-ových chuťoviek z celého sveta, vrátane jeho produkcie, všetko to okorení selekciou Reggae, Break-ov a určite neopomenie drum&bass, je sa načo tešiť !
Lamyrez

Boonker club, Žilina
Piatok, 1. Júla 2011
2e do 22:00, potom 3ehttp://www.facebook.com/event.php?eid=172188642840184

Burnout 003

Zdroj: Amplitude project.
Publikoval: Redakcia GREGI.NET