BuranoWski s novým singlom vyzýva na Súboj.

Život ukáže Ti správny smer kým nádej v srdci máš,  pokiaľ v žilách prúdi krv tak ver, že ten súboj dáš, súboj dáš.

Po veľkom úspechu skladby „ Posledný krát“, ktorú napísal BuranoWski pre televízny seriál Hniezdo spolu s so skupinou Peter Bič Project, prichádza s novým singlom Súboj, ktorý sprevádza aj krásny videoklip od Laca Rychtárika. 

Lúč, .com, Žena, Každý deň, Chceme viac. To sú skladby ku ktorým práve dnes BuranoWski pridáva singel Súboj, ako predzvesť debutového albumu Tomáš Buranovského.

„Skladba súboj sa pôvodne  mala volať úplne inak. Vznikla už dobrých pár mesiacov dozadu a od prvých chvíľ svojho pobytu na svete v mojej hlave figurovala pod názvom „Kým sme živí.“ Sú to zároveň aj prvé slová v refréne. Obdobie, v ktorom s ňou prichádzam, ma však prinútilo, rovnako, ako aj ľudí vo vydavateľstve, to celé prehodnotiť. Už v čase nahrávania videoklipu sme vnímali komplikovanú situáciu, ktorú tu kvôli koronavírusu máme, a posledné čo by som si prial je to, aby to celé vyzeralo ako hlúpy a lacný marketingový ťah. Jednoducho povedané, koncept a hlavne názov piesne až príliš podozrivo zapadal do kontextu udalostí, počas ktorých s ním idem na svetlo sveta. Neverím v náhody a som presvedčený, že posolstvo ktoré v sebe nesie dnes potrebujeme počuť všetci. V každom z nás je dobrá i zlá stránka. A vďaka sebapoznávaniu dokážeme regulovať, ktorej z nich dáme v živote prednosť. Ja osobne vnímam, že ak ide do tuhého, všetci vieme zabrať, vzdať sa komfortu, na ktorý si za normálnych okolností nárokujeme a obetovať sa pre vyššie dobro. A pretože dnes každý z nás zvádza zápas s neviditeľným nepriateľom, ale najmä so samým sebou, skladba dostala názov SÚBOJ“, hovorí o skladbe Buranowski

„Ako som už načrtol, klip sme točili presne na prelome „normálneho“ a karanténneho života. Celý nahrávací deň mal naozaj osobitú atmosféru. Kvôli bezpečiu nás aj ostatných sme logicky do videa nezaradili žiaden komparz, takže som mal pomerne náročnú úlohu. Zhostiť sa herecky celého klipu bez pomoci iných. Za kamerou však stál megatalentovaný Laco Rychtárik, a to je človek, ktorému, nielen umelecky, bezvýhradne dôverujem. Takže to v konečnom dôsledku nebolo až také ťažké a neskromne si myslím, že sa nám podaril hlboký, osobný a najmä s posolstvom piesne korešpondujúci videoklip“.  

Kým sme živí rátam s tým, že zlyhať môžeme.
Nie je hanbou padnúť lež nevstať zo zeme.

Réžia : Laco Rycharik
Studio: Woont
Hudba: BuranoWski ( Tomáš Buranovský)
Text: BuranoWski
Produkcia: Andrej Karlik
ISRC: SK-A01-20-00018
2020 Universal Music s.r.o

Vypočujte si Súboj: https://buranowski.lnk.to/Suboj

Zdroj: TS
Photo: Laco Rychtarik