BULLET FOR MY VALENTINE A TRIVIUM společně oslaví výročí

„Poisoned Ascendancy EU Tour“: BULLET FOR MY VALENTINE a TRIVIUM, „The Posinon“ a „Ascendency“. Dvě kapely, dvě zásadní desky vydané v roce 2005, které budou mít 20leté výročí, jedna společná tour.  

„The Poison“ katapultovalo britské BULLET FOR MY VALENTINE k mezinárodní slávě, stalo se jedním ze základů metalcorového žánru a uchvátilo srdce fanoušků po celém světě. Skladby jako „Tears Don’t Fall“, „All These Things I Hate (Revolve Around Me)“ a „Suffocating Under Words of Sorrow (What Can I Do)“ se staly hymnami pro generaci zápasící s rozchody, zradou i vnitřními konflikty.

Album „The Poison“ vyšlo vyšlo v říjnu 2005 a dostalo se na 21. místo britské albové hitparády, a umístilo se na sedmém místě v žebříčku „Albums Of The Year“ časopisu KERRANG!, v té době získalo i zlaté ocenění za nejlepší britskou kapelu roku a zlatou desku za 500 tis. prodaných nosičů v USA.

„Ascendancy“ je druhé studiové album amerických Trivium. Deska je významným milníkem, který kapelu posunul do popředí metalové scény – představuje charakteristickou směs melodického thrash metalu, do něhož jsou začleněny prvky metalcore a progresivního metalu.

Několik skladeb z „Ascendancy“, které vyšlo v březnu 2005, se stalo stálicemi živých vystoupení Trivium, včetně „Pull Harder on the Strings of Your Martyr“, „Like Light to the Flies“ a „Rain“. Album, se zabývá introspekcí, osobním bojem i odolností, a i toto album se stalo komfortním místem pro mnohé fanoušky. V závěru téhož roku se stalo „Albem roku“ časopisu KERRANG!, ve Velké Británii získalo zlatou desku a od té doby překonalo celosvětový prodej 500 000 kopií.

Na tomto výročním turné se pak můžete těšit na přídavky jejich dalších největších hitů. „Když obě alba vyšla, byli Trivium i BFMV v takovém víru událostí – koncertování, nahrávání a cestování po světě – že jsme se nikdy nemohli pořádně sejít, společně si zahrát a oslavit to. Právě o tom proto tohle výroční turné bude – bude oslavou pro fanoušky této důležité éry. Chtěl bych tak všechny pozvat, aby si s námi přišli užít epickou noc,“ vzkazuje frontman Trivium Matt Heafy.

Speciálním hostem večera pak nebude nikdo jiný než Orbit Culture, švédští melodic death metalisté s prvky groovu a industrial metalu, kteří jsou uznávaní zejména pro svůj moderní dynamický rozsah, jedinečné skladatelské umění a oddanou fanouškovskou základnu a není debaty o tom, čím si tato čtyřčlenná sestava v čele s Niklasem Karlssonem získává tak silnou podporu. Nabízí totiž vše: brutální hudební nálož, která je svěží, dynamická, pestrá a s temným hororovým nádechem.

BULLET FOR MY VALENTINE, TRIVIUM, ORBIT CULTURE
22/ 02 / 2025 / PRAHA / FORUM KARLÍN
FB event: https://www.facebook.com/events/984615639671062?ref=newsfeed

PŘEDPRODEJ:  začíná 26.4. 10:00.
Ticketportal: https://www.ticketportal.cz/event/BULLET-FOR-MY-VALENTINE-TRIVIUM-ORBIT-CULTURE
Ticketmaster: https://www.ticketmaster.cz/artist/bullet-for-my-valentine-vstupenky/28188?language=cs-cz

TS – Obscure Promotion