Brněnský Storm Festival přiveze Phila Campbella se speciální show věnovanou Motörhead i britské The Darkness.

Mariánské údolí v Brně se ve dnech 3. a 4.července promění v dějiště rock-metalového festivalu Storm, jehož soupiska účinkujících z něj už teď činí nejatraktivnější akci svého druhu v daném regionu v letošním roce! V české premiéře totiž přiveze britské rockery The Darkness nebo bývalého kytaristu Motörhead Phila Campbella s jeho „The Bastard Sons“, kteří přijedou exkluzivně na Storm festival přehrát repertoár Motörhead!

Phil Campbell působil po boku Lemmyho Kilmistera dlouhých jednatřicet let a snad to bylo právě letité pouto k Motörhead, kvůli kterému se po smrti kapelníka nespojil s žádnou jinou zavedenou formací. Namísto toho se vrátil do rodného Walesu a začal prakticky od začátku, když se svými třemi syny a zpěvákem Neilem Starrem založil skupinu Phil Campbell & The Bastard Sons. Pod touto hlavičkou začala kapela okamžitě intenzivně skládat a záhy také koncertovat. České publikum je mohlo vidět naživo v Praze již v prosinci 2018, kdy k nám přijeli představit své debutové album The Age of Absurdity.

Ačkoliv i tehdy Phil Campbell zavzpomínal na Lemmyho a své někdejší spoluhráče pár skladbami z jejich repertoáru, tentokrát přiveze do Brna speciální show, jež je věnována výhradně Motörhead a se kterou vystupuje zcela výjimečně!

Je nám opravdu potěšením oznámit naše první festivalové vystoupení v České republice 3.července na Storm Festivalu, kde odehrajeme exkluzivní Motörhead set,“ netají se nadšením Phil Campbell.

Dalším unikátem Storm Festivalu bude i jeho druhý hvězdný host – světová senzace z počátku milénia The Darkness, kteří se v České republice dosud nikdy neukázali!

The Darkness způsobili svým prvním albem (Permission To Land, 2003) revoluci nejen na britské scéně, která desku ocenila i třemi soškami prestižních Brit Awards, ale prakticky po celém světě. Jejich extrémně úspěšně započatou kariéru však v roce 2006 přerušila pětiletá pauza způsobená zřejmě „ponorkovou nemocí“. K radosti všech svých příznivců se však kapela v roce 2011 vrátila a s energiíí a odhodlaností sobě vlastní své nezastupitelné místo na hudební scéně potvrdila. Odehrála desítky koncertů, nejvyhlášenější světové festivaly nevyjímaje, a vydala čtyři alba – včetně loňské říjnové novinky Easter Is Cancelled, která se v historii The Darkness stala čtvrtým Top 10 albem v Británii a jen na Spotify si ji streamovaly více než tři milióny posluchačů. Od roku 2015 v kapele bubnuje Rufus Taylor, syn Rogera Taylora z Queen, který je rovněž bubeníkem koncertního projektu Queen s Adamem Lambertem.

Philem Campbellem a The Darkness to však ještě nekončí, další zahraniční umělci budou ohlášeni záhy. A co víc, v programu Storm festivalu nebudou chybět ani legendy a stálice české rockové a metalové scény jako Krucipüsk, Aleš Brichta, XIII.století, Cocotte Minute, Vitacit, Kryptor a další.

Vstupenky jsou v prodeji v síti pandaticket.cz

Více na www.stormfestival.cz

Zdroj: TS