Britský Star Slinger predstaví v Bratislave nový rakúsky festival Waves Vienna!

Star Slinger – najlepší elektronický počin roku 2011 podľa britského denníka Guardian – sa v Bratislave predstaví už tento piatok, 2. septembra, v klube Nu Spirit na warm-up akcii k novému viedenskému klubovému festivalu alternatívnej a elektronickej hudby, Waves Vienna.

Ak by sme hľadali najnižší spoločný menovateľ pre popis hudby, ktorú tvorí Darren Williams a.k.a. Star Slinger, nájdeme bezpochyby hip-hop. Nie je však hip-hop ako hip-hop. Ten Star Slingerov je skôr abstraktný. Abstraktnosť sa ale vo Williamsovej tvorbe prejavuje len keď sledujeme jeho filigránsku prácu s detailom. Stačí dať oko dole z mikroskopu a celok, ktorý sa nám zjaví, očarí popovejšou štruktúrou a pesničkovou skladbou.

Williams je skôr J Dilla ako P Diddy, ak hovoríme o samplingu starších trackov. Jedným dychom treba dodať, že v Star Slingerovom chápaní ide o ozajstné mikročastice kombinované a doplnené jeho svojským a navýsosť moderným zvukom. Samplingovou obsesiou soulom by sa vyrovanal Kanye Westovi, výsledným efektom skôr The Avalanches, či electro-funkovým Loose Ends.

Star Slingera do Bratislavy spoločnými silami prinášajú Wilsonic a nový, viedenský, klubový festival Waves Vienna, ktorý sa touto akciou uvedie slovenskému publiku. Piatkovou Warm-up párty táto cezhraničná spolupráca W+W nekončí. Na samotnom Waves Vienna, ktorý sa uskutoční na prelome septembra a októbra vo Viedni, má Wilsonic na starosti celú jednu klubovú noc. Uvedie na nej zvuk súčasnej, elektronickej scény Slovenska.

Ak sa chcete o Waves Vienna dozvedieť viac, stačí prísť v piatok 2. septembra do bratislavského Nu Spirit Clubu a spýtať sa nás, budeme tam. Okrem nás (a možno aj zástupcov samotného Waves Vienna), dídžejov Juniora, Stratasoula a DJa Blue Black z Prahy, tam však bude predovšetkým Star Slinger, v ktorom opäť, presne podľa svojho motta reflecting future, Wilsonic zase raz priváža do Bratislavy meno, o ktorom v budúcnosti budeme ešte určite počuť.

Vystúpenie Star Slingera, v spolupráci s jeho vlastným VJom, môžete zažiť už tento piatok v Nu Spirit Clube na akcii Wilsonic meets Waves Vienna. Vstupenky sú v predpredaji online na www.tixy.sk alebo priamo na mieste konania.

Zdroj: NuSpirit
Publikoval: Redakcia GREGI.NET