Britskí post-rockeri Midas Fall a elektronik Aches otvoria koncertnú sériu After Hours!

AFTER HOURS je meno novej koncertnej série, ktorá nadväzuje na niekoľko vydarených akcii portálu EXITmusic.org v bratislavskej Oblude. Otvárací koncert pod hlavičkou After Hours 11:01 otvorí dvojica z Británie – post-rockoví MIDAS FALL a ambientný ACHES už 15. novembra.

Midas Fall (post-rock, UK)

Explosions in the Sky, Portishead či Bat For Lashes. K nim sa snažili britskí novinári pripodobniť kapelu Midas Fall po vydaní ich debutu Eleven. Ret…urn and Revert minulý rok. No účinnejšie, ako hľadať nejaké podobnosti, je pri tejto post-rockovej štvorici lepšie zmieniť meno ich vydavateľa – Monotreme Records, domovu interpretov ako 65daysofstatic, This Will Destroy You alebo Jeniferever.

Midas Fall

Midas Fall vo svojich skladbách nebudujú atmosféru desaťminútovými trackmi. Svojim niekedy až popovým prístupom a vokálom miernia post-rockové výlevy a sú omnoho priamočiarejší, v čom sú podobní napríklad svojim krajanom Thrushes. To potvrdzuje aj ich spomínaný debut, na ktorý začiatkom roka nadviažu novým EP a titulná skladba z neho naznačuje, že vody fiktívneho žánru post-indie tak skoro asi neopustia.

https://www.midasfall.com/
https://soundcloud.com/monotreme-records/midas-fall-bpd (free download nového singla)
https://www.monotremerecords.com/artists/midasfall

Aches (ambient shoegaze, UK)

Jonny Fox alias Aches má dvadsaťštyri, pochádza z anglického Sheffieldu, no už nejaký čas žije v Bratislave. Okrem vizuálneho umenia sa venuje aj hudbe, čo potvrdil nedávnym predskakovaním Emeralds v bratislavskej A4-ke, či singlom Bullet Sleep pod značkou Exitab. Hudobne sa tento solitér pohybuje od ambientu k shoegazu, no vždy absolútne nepredvídateľným spôsobom. Potvrdí to aj na akcii After Hours 11:01.

https://exitab.tumblr.com/aches
https://aches.bandcamp.com/
https://soundcloud.com/aches

ŠTART: 20:00
VSTUP: 4e

Intergalaktická Obluda:
MHD:
zastávka – Stromová
44, 204, 206, 209, 212, N29
zastávka – Hroboňova
34, 41, 63, 83, 84, N21, N37

After Hours

Zdroj: Exitab Label/After Hours Shows
Publikoval: Redakcia GREGI.NET