Britskí The Feud roztancujú 9. novembra brnenskú Flédu divokou zmesou tanečných beatov a rockových riffov, podporia ich pražskí Wild Tides!

Manchesterské trio The Feud se vrací do Brna, aby na Flédě tuto neděli 9. listopadu opět rozparádilo svoje fanoušky – a nejen ty, kteří zažili jejich skvělý set na posledních Majálesech. Originální kombinace eletroniky, tanečních beatů a klasické britské kytarovky už nadchla auditorium na klubových scénách i festivalových pódiích na celém světě.

Kalifornský Examiner o téhle trojce napsal před časem po vystoupení v hollywoodském klubu Viper Room: „Ta kapela umí skvěle prolnout ostré beaty a riffy s podmanivými refrény podobně jak třeba Muse, ale bez nabubřelé barvotiskové pompy rockového cirkusu…“ a o kus dále pokračuje v nadšené recenzi „..Hrají jako by suvéréně stáli před plným stadiónem. Pozornost publika okamžitě ovládnou a nemusí o ní prosit, ale udělají to s nadhledem, nikoli se sebepřeceňující se nafoukaností..“ Můžeme se tedy opět těšit na vynikající energickou show, jakou nepotkáváme v našich zemích každý den. Zahanbit se ale na Flédě nehodlají ani Wild Tides, surf-punkeři z pražské Letné, kteří se zhostí role předskokanů.

c9b8d948-bb3d-4345-b78f-bb729fd11aae

Když se před měsícem ptal kapely britský list Guardian, jak by se sami krátce a výstižně definovali, odpověď zněla: „Představte si, že jdete na koncert Prodigy, se kterými hraje na pódiu nabušené rockové trio…“ A z lehkým nadhledem pronesená definice je tou nejlepší pozvánkou na nedělní koncert na Flédě.

Koncert The Feud v neděli 9. listopadu začíná v brněnském klubu Fléda od 20 hodin. Vstupenky jsou v předprodeji za 180 Kč, za 190 Kč na https://www.smsticket.cz/vstupenky/3040-. V den koncertu na místě za 220 Kč.

Členové The Feud vyrostli ve svérázné krajině oblasti Lake District v severozápadní Anglii, nyní jsou usazeni v Manchesteru. Hráli v několika sestavách před vznikem současné kapely, jejíž kariéra začala v roce 2010 debutovým singlem In Between The Lines. Kapela, jejíž členové uvádí za své vzory Soulwax, Crowded House, Muse nebo dance-punkové Does It Offend You, Yeah? si rychle získala přízeň publika i médií –  renomovaná stanice BBC Radio 1 je ráda pouští do éteru a její renomovaný DJ   Greg James o The Feud hovoří jasně a lapidárně: „Nestrkejte je do žanrových šuplíků! Tohle je skvělý sound!…“ 

Kapela projela v roce 2010 jako support Juliette Lewis Velkou Británii, Německo a Holandsko, aby pak u nás zabodovala na Rock For People. Rok 2011 je ve znamení upevnění pozic na domácí klubové scéně v UK, v roce 2012 opět cesty napříč Evropou. A konečně nedávno nahrávali v americkém Los Angeles v péči renomovaného producenta Tima Andersona, známého spoluprací s Lanou Del Rey, Dizzie Rascallem nebo kapelou Ima Robot.

https://www.thefeud.net/

https://www.facebook.com/thefeudband
https://www.youtube.com/thefeuduk
https://twitter.com/thefeud
https://instagram.com/thefeud

fcb event: https://www.facebook.com/events/47377245
Předprodeje: smsticket.cz https://www.smsticket.cz/vstupenky/3040-

Zdroj: Fléda