Britská ikona Regis v Subclube!

Karl O´Connor je REGIS (čitaj: vRýýdžis)). Nickname si prebral od lokálneho futbalového hrdinu tímu West Bromwich Albion.

REGIS je zásadná postava svetovej experimentálnej a klubovej elektronickej hudby, hybná a kreatívna sila projektov ako Downwards, British Murder Boys alebo Sandwell District, veľvyslanec britskej hudobnej kultúry (párkrát hral naživo vo vysielaní BBC).

Regis

Či už ide o techno, idm alebo industrial, jeho hudba je primárne stavaná do klubu. Hoci v poslednej dobe na značke Downwards vychádzali aj veci štýlovo niekde okolo post-punku a new wave, na vystúpeniach ostáva REGIS verný svojej vízii klubového techna. Aktuálne remixoval track pre nový projekt dvoch zakladajúcich členov Depeche Mode: VCMG (Vince Clarke a Martin L. Gore), vydal tvrdo limitované trojCD „Adolescence“ so všetkými trackmi z rokov 1994-2001 a v decembri mu vyšlo EP „White Savage Dance“ na jeho vlastnej značke DN.

REGIS sa v Subclube ukáže po x-tý krát, no dôležitosť jeho návštevy to neznižuje. Tentokrát bude hrať live: „notebook, machine, pedals and synth“ (!).

Akcia sa volá Palicavonzvreca a okrem domácich DJs na nej hrávajú producenti svetovej techno scény, ktorí sú ochotní hrať aj za menej a v menšom (Surgeon, Oscar Mulero, Radial, Christian Wunsch, etc..). Za domáci underground nastúpia DJs Loktibrada, Toky, Peal.

Palicavonzvreca, piatok 30.marca, od 22:00, entry 10€.

https://www.facebook.com/events/264265713655617/
https://en.wikipedia.org/wiki/Regis_(musician)
https://www.last.fm/music/Regis
https://www.discogs.com/artist/Regis
https://www.factmag.com/2010/06/09/regis-blood-into-gold/
https://www.subclub.sk

Regis

Zdroj: Subclub
Publikoval: Redakcia GREGI.NET