Bratislavskí alternatívni metalisti [sic] momentálne dokončujú prácu na svojom druhom albume.

Bratislavskí alternatívni metalisti [sic] momentálne dokončujú prácu na svojom druhom albume s názvom Commotion pictures. V piatok 30.5.2014 odohrali v klube Randal naozaj poriadne našlapaný koncert spolu s kapelami Rust2Dust a českou alternatívno crossoverovou stálicou the.switch.

Dôvod, pre čo sa o tom zmieňujeme je, že odohrali aj zopár skladieb z pripravovaného albumu. Tie ukázali, že fanúšikovia sa jednoznačne majú na čo tešiť. Nasledovník EP Sic luceat lux (2009) a debutu Selfsketch (2011) bude obsahovať 8 skladieb plných charakteristických dvojhlasov, silných refrénov a svojského groovu. Stopáť albumu bude približne 40 minút. Artwork má na starosti dvorný grafik kapely Martin Koleják.

SIC

Nahrávanie sa realizuje v štúdiách FATMUSIC (Medveď zo skupiny Para) a PulpStudio (Matej Turcer z kapely From Our Hands) pod taktovkou Michala Kolejáka. Finálnu zvukovú úpravu, mastering, bude mať na starosti producent svetového formátu Alan Douchesm známy spoluprácou s kapelami ako The Dillinger Escape Plan, Thrice, Motorhead alebo Cannibal Corpse.

Album Commotion pictures vychádza v septembri tohto roku a bude ho sprevádzať turné na Slovensku a v Českej Republike spolu s viacerými známymi menami našej metalovej scény.

https://www.facebook.com/sicband
https://bandzone.cz/sic

Zdroj: [sic]