Bratislavské Jazzové Dni 2011: Príprava na džezáky v plnom prúde, už za pár hodín pricestujú prvý interpreti!

Bratislavské Jazzové Dni Slovenská sporiteľňa 2011 sa blížia! Už tento piatok otvorí tento medzinárodný džezový festival brány svojím fanúšikom – na novom mieste, opäť so skvelým programom!

Džezáky sa tento rok prvýkrát uskutočnia v priestoroch haly B v Incheba Expo Arény. Prípravy na 37. ročník medzinárodného džezového festivalu sú už v plnom prúde. Hala B, v ktorej sa festival tento rok bude konať bude špeciálne upravená pre potreby festivalu, aby bola príjemná atmosféra festivalu a prostredie, na ktoré sú návštevníci festivalu zvyknutí. Hala bude rozdelená na tri časti, aby bol dodržané rozdelenie sál na dve koncertné a na občerstvovaciu zónu. Parkovanie v areáli Incheby bude pre návštevníkov festivalu zdarma.

Medzi najväčšie lákadlá festivalu tento rok jednoznačne patria hviezdy svetového džezu ako The Nicholas Payton Quintet z USA, kubánsky pianista Chucho Valdés & The Afro-Cuba Messenger, saxofonista Curtis Stigers. Na festivale sa predstavia aj mladí a talentovaní hudobníci, ktorí už teraz dobíjajú svetové džezové pódiá. V piatok vystúpi mladý Američan Raúl Midón. Spevák a gitarista, ktorý je nielen kvôli svojmu handikepu označovaný za Stevieho Wondera 21. storočia dokáže strhnúť obecenstvo svojím jedinečným štýlom inšpirovaným džezom, bluesom, soulom a folkom. Organizátori bratislavských džezákov dávajú šancu aj mladým talentom. Už druhý rok sa vystúpia na festivale v rámci súťaže organizovanej v spolupráci s Nadáciou SPP mladé či začínajúce kapely, spomedzi ktorých vzíde víťaz, ktorý sa budúci rok predstaví na festivalovom hlavnom pódiu.

Bratislavské Jazzové Dni Slovenská sporiteľňa sa uskutočnia od 21. do 23. októbra v Bratislave. Okrem hlavného mesta sa uskutočnia v rámci festivalu aj koncerty v ďalších slovenských mestách. 21. októbra v košickej Infiniti Aréne vystúpi funky kapely Earth, Wind & Fire Exprerience feat. Al McKay a Emil Frátrik Band and The Best Friends. V sobotu 22. 10. v Komárne bude koncertovať David Hodek a banskobystrické zoskupenie Sto múch. Festival ukončia v Nitre koncerty Jana Bezek Trio z Poľska a Petra Lipu.

www.bjd.sk
www.facebook.com/bjd.sk

Zdroj: BJD
Publikoval: Redakcia GREGI.NET