Bratislavská skupina From Our Hands vydala nový album “Superheavy”

Fanušíkovia From Our Hands sa konečne dočkali. Po deviatich rokoch od poslednej štúdiovej nahrávky Individuals uzrela svetlo sveta nová platňa s odvážnym názvom “Superheavy”.

Kapela From Our Hands je fanušíkom na Česko-Slovenskej scéne dobre známa.  Počas svojej existencie sa predstavila na spoločných koncertoch s kapelami ako The Prodigy, Rise Against alebo Sum41. No na jej nový album si fanušíkovia museli počkať dlhých 9 rokov. From Our Hands vydávajú svoj štvrtý radový album s názvom „Superheavy“. Kapela na albume začala pracovať ešte v roku 2018 ale do finálnej podoby sa dostal až v roku 2023. Ako to už býva zvykom album si kapela nahrala aj produkovala sama vo svojom dvornom štúdiu “Pulp” na bratislavskej Kolibe.

“Už v roku 2019 sme mali dostatok materiálu na vydanie plnohodnotného albumu, ale potom nám do životov zasiahla pandémia. Od vydania posledného albumu sme sa venovali výhradne len koncertovaniu a táto vynútená prestávka nám zrazu dala množstvo času na to aby sme sa mohli albumu venovať naozaj do hĺbky. Navyše náš spevák sa venuje výskumu vo Viedni, tak sme vždy naše stretnutia museli dopredu veľmi plánovať. ” Prezrádza gitarista kapely Matej Turcer. Spevák Matej Hoťka okrem hrania v kapele vedie aj výskumný tým na Viedenskej Lekárskej Univerzite (MUW). “Venujem sa neurovede, konkrétne epilepsii a neuronálnemu metabolizmu. Tesne pred pandémiou sme rozbiehali veľký projekt a času bolo málo. Zrazu ale obe moje oblasti pôsobenia dostali stopku. Hudba ani výskum sa z domu totiž robiť veľmi nedajú. A tak som sa rozhodol situáciu využiť na maximum a venoval som sa skladaniu piesní a písaniu vedeckých publikácií a grantov. S odstupom času musím povedať, že všetky tri činnosti sa podarilo doviesť do úspešného konca. Album je vonku, podarilo sa nám opublikovať článok v prestížnom časopise „Journal of Neuroscience“ a získal som národný rakúsky grant.” Vysvetľuje Matej Hoťka.

Skeptický pohľad na svet, ktorý je neodmysliteľnou výbavou každého vedca, je cítiť aj z textov jednotlivých skladieb na albume. „Skladba Sugar Pills vznikla síce ešte pred pandémiou, ale už vtedy sa mi zdalo, že ľudia sa akosi strácajú v množstve informácií ktoré sa na nás valia. Cukrové tabletky sú symbolom toho celého. Vo výskume sa často používajú ako placebo pre zisťovanie účinnosti nových liekov a majú prekvapivo silný efekt. Veď nakoniec celá homeopatia je na tomto placebo efekte založená. Pripadalo mi to celé ako zaujímavý nápad na pesničku.“ dodáva Matej. Sugar Pills je aj prvým singlom z nového albumu a kapela naň natočila aj videoklip. Kapela natočila video v spolupráci s režisérkou Vladimírou Hradeckou so spoločnosťou TOXPRO. Hneď po skončení natáčania však museli chalani riešiť odchod bubeníka Romana Kelemena, ktorý videoklip strihal. Roman sa stal súčasťou tímu Jakea Paula a stará sa mu o všetky jeho videá. „Je logické, že sme zodpovednosť za strih videoklipu zverili práve Kelovi. Keď nám ukázal finálnu verziu, boli sme nadšení.“ Dodáva Richard Klimo, basgitarista kapely.

Album „Superheavy“ je možné si vypočuť na všetkých streamovacích platformách a okrem hudby samotnej zaujme aj netradičným obalom. „Cover sme sa rozhodli spraviť vo forme koláže pomocou umelej inteligencie a detských nožničiek. Páčila sa mi myšlienka, že niečo čo vytvorí vrchol súčasnej výpočtovej techniky potom vezmeme, postriháme a oblepíme lepiacou páskou s ručne písanými nápismi From Our Hands a Superheavy.“ vraví Matej Hoťka.

Spotify profil From Our Hands
Album Superheavy
Viedoklip Sugar Pills
Facebook profil From Our Hands
Instagram profil From Our Hands

Diskografia:
2009 – Buildings Fall
2010 – Sinners
2014 – Individuals
2023 – Superheavy 

Superheavy zoznam skladieb:

  1. Heroin
  2. Dark Roast
  3. Sugar Pills
  4. Take a Club
  5. Sport
  6. Feather
  7. Superheavy
  8. Grace

Zdroj: TS