Bratislavská kapela Easy now! vstupuje na scénu s chytľavou skladbou „I Stole Your Heart Away”.

Novovzniknutá indie popová kapela Easy now! vydáva svoj prvý oficiálny singel „I Stole Your Heart Away”. Text prvej zverejnenej skladby predznamenáva to, akým témam sa chcú bratislavskí hudobníci v budúcnosti venovať – vyjadriť bežné radosti a strasti mladého človeka, zároveň prinášať romantické témy, avšak bez tendencie skĺznuť do sféry „lacného popu“. O to sa snažia prostredníctvom vyzretej gitarovo-elektronickej hudby.

Presnej interpretácii textu skladby „I Stole Your Heart Away“ sa kapela vyhýba, pretože zastáva názor, že každý poslucháč by sa mal opierať najmä o vlastné konotácie a vnemy.

Pieseň svojou zrozumiteľnou štruktúrou a chytľavou melódiou predznačuje ambície kapely osloviť aj širšie publikum. „Naším cieľom je robiť niečo, čo sa pokojne dá nazvať popom alebo mainstreamom, ale zároveň sa za to nemusieť hanbiť,“ polovážne hovorí gitarista a textár Lukáš.

Kapela za svoj zvuk vďačí štúdiu Lososound spolu s jeho šéfom Erikom Horákom, u ktorého skladbu nahrávali a celý proces si veľmi pochvaľujú.

Hudobná skupina Easy now! vznikla v Bratislave v novembri 2022 a jej členmi sú speváčka Dominika Monošiová, gitarista a textár Lukáš Dobranský, basgitarista Dávid Sekáč a bubeník/samplemaster Dominik Tamaškovič. Názov kapely bol inšpirovaný rovnomennou piesňou Noela Gallaghera, ktorý je veľkou inšpiráciou pre textára a hlavného skladateľa Lukáša Dobranského.

O minimalistický kolážový klip, ktorý kopíruje myšlienku samotnej skladby, sa postarala manželka bubeníka Ema Tamaškovičová.

Ako prezradila speváčka Dominika, toto je len začiatok. „V blízkej dobe plánujeme zahájiť šnúru koncertov po celom Slovensku, prípadne aj v okolitých krajinách. Máte sa na čo tešiť,” uzatvára.

V nasledujúcich týždňoch kapela plánuje zverejniť ďalšiu skladbu, ktorá by mala odštartovať pravidelné vydávanie singlov.

K hudbe a sociálnym sieťam Easy now! sa dostanete cez link: linktr.ee/easynowband

Zdroj: TS