Bratislava zažije írsky večer so špičkou moderného pesničkárstva!

Írske spevácke hviezdy miera do Bratislavy! Oceňovaní inštrumentalisti Lisa Hannigan a Jape predstavia slovenskému publiku čaro moderného írskeho pesničkárstva! Nenechajte si ujsť „Írsky večer“ už 27. novembra v Ateliéri Babylon!

Bratislava zažije večer v znamení súčasného írskeho pesničkárstva! Už 27. novembra 2013 v Ateliéri Babylon odohrajú svetovo uznávaní pesničkári, Lisa Hannigan a Jape originálny koncert. Írska speváčka, skladateľka a muzikantka Lisa Hannigan predstaví bratislavskému publiku svieži a zároveň nežný hlas po boku oceňovaného írskeho hudobníka. Richie Egan vystupuje pod umeleckým menom Jape.

Hannigan_table_by_James_Minchin_III

Lisa Hannigan začínala v sprievodnej skupine írskeho pesničkára Damiana Ricea. Po šiestich rokoch sa osamostatnila a nahrala prvý sólový album Sea Saw. Debutový album zaznamenal mimoriadne pozitívne ohlasy. Album Sea Saw očaril publikum vo Veľkej Británii aj v USA. Lisy Hannigan bola viackrát hudobne ocenená. V hlasovaní Hot Press Readers´ Poll získala muzikantka a jej debutový album až štyri ocenenia – „Debut roka“, „Najlepší írsky album“, „Najlepšia nahrávka roka“ a „Speváčka roka“. Nomináciu na titul „Najlepší írsky album“ získal aj druhý album hudobníčky s názvom Passenger.

Hlas a tvorba Lisy Hannigan očarili mnohých významných muzikantov. S Mickom Flannarym nahrala Lisa spoločný duet, pesničkári David Gray a Jason Mraz ju dokonca pozvali hosťovať na americké turné. Lisa Hannigan zožala veľký úspech aj na slovenskom festivale Bažant pohoda 2011.

JAPEIMAGEFORBIO

Pesničkár Richie Egan brázdi koncertné pódia o niečo dlhšie ako Lisa Hannigan. Jeho umelecké meno Jape je pojmom minimálne od roku 2003, kedy vydal debutný album Cosmosphere. So štvoricou albumov získal množstvo nominácií aj ocenení. Zaujímavosťou je, že v roku 2012 súperil o „Album roka“ práve s Lisou Hannigan. Vizitku najlepšieho írskeho albumu vtedy získal práve Jape. Tesný výsledok súboja len potvrdzuje, že v Ateliéri Babylon sa bratislavskému publiku predstavia esá moderného írskeho pesničkárstva.

Vstupenky na „Írsky večer“ s Lisou Hannigan a Japeom si môžu záujemci kúpiť v predajni Dr. Horák na Medenej ulici 19 v Bratislave, na www.drhorak.sk alebo v predajnej sieti Ticketportal.

Zdroj: Propaganda House s.r.o.