Bratislava v pohybe oslavuje 25. výročie od svojho vzniku.

Medzinárodný festival súčasného tanca Bratislava v pohybe oslávi v tomto roku 25. výročie od svojho vzniku. Okrem hlavného programu, v rámci ktorého uvedie diela umelcov z USA, Izraela, Francúzska, Talianska, Grécka, Nemecka a Slovenska, predstaví aj široký sprievodný program. Jeho prvá časť sa začala počas augusta retrospektívnou výstavou fotografií Ctibora Bachratého OKAMIHY TANCA a v septembri pokračovala v uliciach Bratislavy projektom GENIUS LOCI. Druhú časť výstavy fotografií budú môcť diváci navštíviť počas celého trvania festivalu, v priestoroch Slovenského národného divadla. V A4 – priestore súčasnej kultúry sa budú môcť zúčastniť diskusie venovanej 25. výročiu festivalu. Študentom VŠMU sú určené dva tanečno-pohybové workshopy.

„Divadlá na celom svete sa každý večer zapĺňajú miliónmi divákov, divákov dychtivých po zážitku, po okamihoch naplnenia krásou a novou energiou, po momentoch, ktoré otvárajú nepoznané dimenzie a sú potvrdením, že prítomnosť – okamih zážitku – je jediný čas, ktorý existuje. Súčasný tanec na Slovensku žije a my dúfame, že festival je toho dôkazom. Dáva príležitosť nahromadiť množstvo zážitkov a obdariť nimi tých, ktorí chcú byť obdarovaní – veríme, že ich je veľa. Festival za 25 rokov prešiel rôznymi fázami vývoja a premien, ale jeho prvoradým zámerom vždy bolo prinášať výnimočné okamihy plné krásy a pravých emócií, objavovania nepoznaného, obdivu k estetike ľudského tela a dokonalosti jeho pohybu, keď sú telo a duša skoncentrované do jediného okamihu, ktorý v sebe dokáže niesť posolstvo o zmysle nášho bytia. Verím, že festival má pred sebou ešte veľa úspešných ročníkov, bude i naďalej cibriť vkus a prinášať veľa krásy a nevšedných zážitkov svojim divákom a inšpirovať nové generácie tvorcov a tanečníkov.“ Miroslava Kovářová, jedna zo zakladateľov a umelecká riaditeľka festivalu.

 

Medzinárodný festival súčasného tanca Bratislava v pohybe sa bude konať pod záštitou primátora Hlavného mesta SR Bratislavy Matúša Valla a bude aj v tomto roku prebiehať počas jedného mesiaca od 4. do 25. októbra.

Vstupenky na všetky predstavenia je možné zakúpiť online priamo na stránke festivalu www.abp.sk v časti Vstupenky, cez portál www.predpredaj.sk alebo pred predstavením priamo v divadlách festivalu.

Záleží nám na živote a zdraví.
Predstavenia festivalu budú môcť navštíviť iba KOMPLETNE ZAOČKOVANÍ diváci.

 Zdroj: TS