Bratislava spieva gospel: 3 adventné koncerty!

Bratislava spieva gospel (BSG) je unikátny projekt, ktorý spája ľudí z Bratislavy a jej okolia vo veľkom otvorenom spevokole. Naposledy stálo na koncertnom pódiu BSG takmer 200 spevákov a hudobníkov! 

BSG nie je len o speve, ale aj o nových priateľstvách, vzťahoch a budovaní komunity. Spievanie spolu s inými je pre mnohých z nás zdrojom emocionálnej pohody a mentálneho zdravia.

Náš amatérsky spevokol vzniká nanovo každý rok na dobu 8 týždňov, počas ktorých nacvičíme plnohodnotný koncert v sprievode jazzovej kapely Groove Hub a komorného orchestra.

Adventné koncerty 2022

26. 11. o 18:00
27. 11. 2022 o 15:30 a 18:00
Veľké koncertné štúdio Slovenského rozhlasu, Mýtna 1, Bratislava

Pozývame ťa na jeden z 3 jedinečných koncertov, ktoré otvoria obdobie Adventu. V čom sú naše koncerty jedinečné? Málokedy zažiješ koncert, na ktorom sa na pódiu stretne naraz takmer 200 spevákov a hudobníkov! Tento rok bude našich spevákov hudobne sprevádzať 18-členný komorný orchester a skvelá jazzová kapela Groove Hub, víťaz Pódia mladých talentov Bratislavských jazzových dní. Predvedieme pestrú zmes gospelových aj vianočných piesní.

Autentickosť gospelového žánru umocňuje hudobné vedenie amerického dirigenta, skladateľa a speváka Marka Chasea a jeho manželky Amy. Výsledkom ich práce boli vypredané koncerty uplynulých sezón, strhujúce výkony spevokolu aj muzikantov, vysoká popularita u verejnosti a rastúce mediálne pokrytie.

Sila hudby produkovaná spevokolom BSG je znásobená silným duchovným posolstvom gospelu: dobrej správe o pravom zmysle Vianoc – nášho obľúbeného sviatku v roku! Ak chceš zažiť unikátny večer plný radosti a dobrej hudby, nezabudni si čo najskôr kúpiť vstupenky!

Zdroj: TS