bratislava-inline 2011: Už po tretí raz rozkorčuľuje Nitru!

Bratislava. V sobotu 30. júla sa už po tretí raz bude konať večerná korčuliarska jazda po meste Nitra. Projekt rozkorčuľovania slovenských miest odštartovala bratislava-inline minulý rok dvoma jazdami cez Nitru. Vďaka úspechu, ktorý zaznamenali, sa korčuliari môžu tešiť na ďalšiu mimobratislavskú inline akciu.

Tretia jazda večernou Nitrou na kolieskových korčuliach sa uskutoční v sobotu 30. júla 2011. Korčuliari sa začnú stretávať od 18.00 na parkovisku pred zimným štadiónom na Podzámskej ulici, samotná jazda NR-inline odštartuje o 19.00. Trasa, po ktorej sa pôjde, meria približne 10 km a vedie cez mestský park, po Nábreží mládeže na Výstavnú ulicu a späť na miesto štartu. Jazdiť sa bude v sprievode polície, inline teamu, zdravotníkov i sanitky.

Nitra inline

Akcia je určená pre každého korčuliara, ktorý vie zabrzdiť a zísť dole kopcom, tempo je primerané. Môžu sa  zúčastniť aj cyklisti, ktorí sa budú držať za korčuliarskym pelotónom. Ak nemáte na korčuliach istotu, príďte pred jazdou do inline školy, kde vám inštruktori radi poradia.

Pre účasť nie je potrebná žiadna registrácia ani poplatok, treba len prísť s dobrou náladou a korčuľami a vychutnávať si pohľad na večernú Nitru z inej perspektívy.

Nitra inline

Všetky informácie o NR inline nájdete na:
www.sk-inline.sk
www.facebook.com/event.php?eid=242027935821487
www.bratislava-inline.sk

8. ročník  letných korčuliarskych piatkov – 8. ročník bratislava-inline sa bude konať každý piatok počas celých letných prázdnin od 1. júla do 26. augusta 2011.  Sú to organizované prejazdy po cestách v sprievode polície, inlineteamu a prvej pomoci. Cesty nie sú úplne uzavreté, doprava sa zastavuje priebežne. Stretávanie začína vždy o 20.00 v oddychovej zóne za Auparkom alebo za novostavou Slovenského národného divadla, štartuje sa o 21.00, končí približne o 22.45 návratom na miesto štartu. Striedať sa budú štyri trasy v dåžke približne 12 km. Jazdy sa konajú len v prípade dobrého počasia, oznámenie o konaní akcie sa robí vždy v piatok v čase obeda. Tento rok však bratislava-inline plánuje aj jazdy v ďalších mestách: Trnava, Nitra, Piešťany a Žilina.

Zdroj: bratislava-inline 2011
Publikoval: Redakcia GREGI.NET