bratislava-inline 2011: Cesty budú už ôsme leto patriť korčuliarom!

Bratislava. V piatok 1. júla odštartuje korčuliarska sezóna na cestách Bratislavy. Hoci ôsmy ročník bratislava-inline už uviedli dve akcie – špeciálna edícia na okruhu Slovakia Ring a trnavská jazda PSA TT-inline, v hlavnom meste sa bude štartovať až prvý prázdninový deň a končiť posledný augustový piatok. Prvá jazda povedie petržalskou trasou, účastníci sa začnú stretávať o 20.00 za nákupným centrom Aupark.

Akcia bratislava-inline bude už 8. rok tradične spríjemňovať letný bratislavský program. Vyše tisíc korčuliarov sa zíde každý piatok, aby si mohli zakorčuľovať na cestách, ktoré za normálnych okolností patria len autám a autobusom.

Prečo?
Pretože pocit z takejto jazdy je jedinečný. Výborná atmosféra a energia, ktorú treba zažiť na vlastnej koži. Jazdí sa pre radosť, s kamarátmi, s rodinou, s hudbou, niekedy aj  v maskách či tímových dresoch. 


Pre koho je akcia určená?
Pre každého, kto vie jazdiť na korčuliach, nemusí však byť profesionál. Dôležité je vedieť zabrzdiť a zísť dole kopcom. Na jazdy chodia mladí aj starší, jednotlivci aj skupinky.

Kde a kedy?
Striedajú sa tri mestské trasy, kedy sa stretáva za novostavbou Slovenského národného divadla a jedna petržalská, štartujúca spoza nákupného centra Aupark. Stretáva sa od 20.00, štartuje o 21.00 a čas medzitým vypåňa sprievodný program.

Máte strach z trasy či korčuľovania v dave?
Ak sa bojíte jazdiť do kopca, z kopca, po koľajniciach či v mase  ľudí, je tu pre vás pred jazdou inline škola, kde vám inštruktori pomôžu a poradia. Že je jazda pre vás príliš pomalá? Skúste prekorčuľovať trikrát z konca davu na jeho úplný začiatok a budete určite spokojní!

Ako?
Na akciu sa nemusíte registrovať, stačí len prísť. Ak nemáte korčule, môžete si ich pred štartom požičať. Navyše bratislava-inline je pre všetkých ZDARMA.

8. ročník  letných korčuliarskych piatkov – 8. ročník bratislava-inline sa bude konať každý piatok počas celých letných prázdnin od 1. júla do 26. augusta 2011.  Sú to organizované prejazdy po cestách v sprievode polície, inlineteamu a prvej pomoci. Cesty nie sú úplne uzavreté, doprava sa zastavuje priebežne. Stretávanie začína vždy o 20.00 v oddychovej zóne za Auparkom alebo za novostavou Slovenského národného divadla, štartuje sa o 21.00, končí približne o 22.45 návratom na miesto štartu. Striedať sa budú štyri trasy v dåžke približne 12 km. Jazdy sa konajú len v prípade dobrého počasia, oznámenie o konaní akcie sa robí vždy v piatok v čase obeda. Tento rok však bratislava-inline plánuje aj jazdy v ďalších mestách: Trnava, Nitra, Piešťany a Žilina.

Zdroj: bratislava-inline 2011
Publikoval: Redakcia GREGI.NET