Bratislava Hot Serenaders sa opäť chystá na turné do Spojeného kráľovstva!

Jazzový orchester Bratislava Hot Serenaders zažíva úspech nielen na domácej hudobnej scéne, ale najmä v zahraničí. Triumf slávil aj na minuloročnom dvojtýždňovom anglickom turné, kde sa im v niekoľkých mestách podarilo roztancovať nadšených poslucháčov.

Na ňom dokonca orchester pokrstil aj najnovšie CD Lonely Melody, ktoré si aj vďaka svojim verným fanúšikom v marci tohto roku vyslúžilo ocenenie Radio_Head Award v kategórii Jazzová hudba. V prípade odovzdávania cien Esprit 2014 za najlepší jazzový album síce členovia orchestra neodišli domov s víťaznou soškou, avšak s dobrým pocitom, že sa ocitli medzi nominovanými. Po mimoriadne kladnom prijatí zahraničných nadšencov hot jazzu sa orchester rozhodol na úspešné turné v Spojenom kráľovstve nadviazať aj v júli tohto leta. Koncertnú šnúru započne 11. júla 2015 vo waleskom meste Swansea a zakončí ju 21. júla 2015 v anglickom meste Gateshead, kde orchester Bratislava Hot Serenaders rozozvučí priestory sály Sage Gateshead v Newcastli.

BHS

Pokiaľ by ste radi zažili výnimočnú atmosféru orchestra Bratislava Hot Serenaders a boli by ste ochotní ísť aj na ďaleký ostrov Spojeného kráľovstva, môžete si zakúpiť lístky v pohodlí svojho domova na jednotlivých stránkach (bližšie informácie nájdete
na facebooku) podľa toho, ktoré miesto vás osloví najväčšmi. V dvoch prípadoch
sa orchester Bratislava Hot Serenaders zúčastní na výborných jazzových festivaloch – v prvom prípade si návštevníci môžu kultúrny večer spríjemniť na festivale v škótskom Edinburghu, a to hneď dva dni po sebe, v druhom na medzinárodnom festivale v Marlborough.

Orchester Bratislava Hot Serenaders odohral 26. a 27. júna 2015 dva úspešné koncerty vo francúzskom meste Lille, kde okrem iného predviedol aj slávnu Rapsódiu v modrom. Najbližšie sa môžete tešiť na turné v Spojenom kráľovstve! Viac informácii nielen o najbližších koncertoch nájdete na www.serenaders.sk alebo na ich stránke na facebooku.

Orchester Bratislava Hot Serenaders pod vedením svojho zakladateľa trubkára Juraja Bartoša pôsobí na hudobnej scéne viac ako dve desaťročia. Orientuje sa na autentickú interpretáciu hot-jazzovej hudby 20. a 30. rokov. Obrovský úspech dosahuje orchester nielen na Slovensku, ale aj v zahraničí. Album Lonely Melody nahral minulý rok – táto platňa je ďalším vynikajúcim projektom a súčasťou jedinečného portfólia orchestra a okrem známych hot-jazzových piesní prináša aj taký skvost ako Rhapsody In Blue Georgea Gershwina.

Realizované s finančnou podporou Ministerstva kultúry Slovenskej republiky.

BHS UK TOUR 2015

BHS UK TOUR 20152

Zdroj: Bratislava Hot Serenaders